Baza danych żywności i licznik kalorii  

Całe Suszone Nasiona Sezamu

Wartość Odżywcza na 100 gram
Energia 2397 kJ
573 kalorie
Białko 17,73 g
Węglowodany 23,45 g
Cukier 0,3 g
Tłuszcze 49,67 g
Tłuszcz Nasycony 6,957 g
Tłuszcz Jednonienasycony 18,759 g
Tłuszcz Wielonienasycony 21,773 g
Cholesterol 0 mg
Błonnik 11,8 g
Sód 11 mg
Potas 468 mg
29%
z GDA *
(573 cal)
29% GDA
Podział Kalorii:
 
Węglowodany (17%)
 
Tłuszcze (73%)
 
Białko (10%)
Węglowodany, 23,45g (17%) Tłuszcze, 49,67g (73%) Białko, 17,73g (10%)
* Na podstawie GDA 2000 kalorii

Zdjęcia

 
 

Podsumowanie Wartości Odżywczych:

Kcal
573
Tłusz
49,67g
Węglo
23,45g
Białk
17,73g
Jest 573 kalorii w Całe Suszone Nasiona Sezamu (100 gram).
Podział Kalorii: 73% tłusz, 17% węglo, 10% białk.

Typowe porcje:

Porcja Kalorie
1 łyżka stołowa 52
1 uncja 162
100 gram 573
1 miarka kuchenna 825

Podobne rodzaje Nasiona:

Nasiona Siemienia Lnianego
Pestki Dyni
Suszone Ziarna Słonecznika
Kiełki Rzodkiewki
Słonecznik
  Zobacz Więcej Info o Wartościach Odżywczych o Nasiona

Zobacz też:

Suszone Pestki Dyni i Kabaczka
Suche Prażone Pestki Słonecznika (z Dodatkiem Soli)
Suszone Nasiona Chia
Suche Prażone Ziarna Słonecznika (bez Soli)
Kminek
  Zobacz Więcej
Wyszukiwarka Żywności

     
 

Dodaj tę pozycję do mój dziennik żywności

Data:
Posiłek:
Opis:
Ilość:
 

Ostatnio Spożyta Żywność:

Bio Planet Otręby Orkiszowe
Bio Planet Płatki Owsiane
Sante Soczewica Czerwona
Oleofarm Len Mielony
Bakalland Chrupiąca Sałatka
Bakalland Popcorn o Smaku Maślanym


Zauważ, że niektóre pokarmy mogą być nieodpowiednie dla niektórych osób, zalecamy byś zasięgnął porady lekarza przed rozpoczęciem utraty wagi. Informacje zawarte na tej stronie są przedstawione w dobrej wierze i wierzymy że są prawidłowe,jakkolwiek FatSecret nie udziela żadnych gwarancji co do kompletności i dokładności, a wszystkie informacje, w tym informacje o wartościach odżywczych, są używany przez ciebie na własne ryzyko. Wszystkie znaki towarowe, prawa autorskie i inne formy własności intelektualnej są własnością ich właścicieli.