Papryki Faszerowane Wołowiną
Czas Przygotowania: 1 godz
Czas Gotowania: 40 min
Typ posiłku:
Dania Główne
Przystawki
Oceń:
Średnia ocena Użytkowników FatSecret
|
przez użytkownika: Siunia80
Papryki Faszerowane Wołowiną
Łódeczki paprykowe zapiekane z mięsem mielonym.
Składniki
Wskazówki
- Mięso smażyć na rozgrzanej patelni. Przełożyć z patelni, a na wytopionym tłuszczu przesmażyć posiekaną cebulę, wyciśnięty czosnek i pokrojone pieczarki.
- Połączyć wszystko, dodać koncentrat pomidorowy, doprawić do smaku.
- Przekrojone wzdłuż papryki napełnić mięsnym farszem i posypać startym serem.
- Zapiekać 35 min w 180 stopniach.
46 użytkowników dodało ten przepis do swoich książek kucharskich.
|
|
|
|
|
Zrecenzuj ten przepis
Musisz się zalogować, aby ocenić ten przepis. Kliknij tutaj, aby się zalogować
|
|
|
Znajdź Więcej Przepisów
|
Sortuj według Typ Posiłku
Dania Główne
Przystawki
Najnowsze Przepisy
Pyszne, lekkie i pięknie zielone.
|
Smaczne danie makaronowe z warzywami i mięsem.
|
Pyszne i ciepłe danie.
|
Smaczne naleśniki, które zaskoczą cię swoim smakiem.
|
|
Prześlij Przepis
Podsumowanie Wartości Odżywczych:
|
|
Jest 229 kalorii w 1 porcji Papryki Faszerowane Wołowiną.
|
|
Podział Kalorii: 59% tłusz, 15% węglo, 25% białk. |
|
Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
Energia
956 kJ
11%
229 kcal
Tłuszcze
15,14g
22%
Tłuszcz Nasycony
1,676g
8%
Tłuszcz Jednonienasycony
0,761g
Tłuszcz Wielonienasycony
0,192g
Węglowodany
8,82g
3%
Cukier
5,07g
6%
Błonnik
2,2g
Białko
14,51g
29%
Sól
0,23g
4%
Cholesterol
8mg
Potas
307mg
15%
Podział Kalorii:
Węglowodany (16%)
Tłuszcze (59%)
Białko (25%)
|
|
* Na podstawie GDA 2000 kalorii
|