Czas Przygotowania: 10 min
Czas Gotowania: 30 min
Typ posiłku:
Pieczywa & Wyroby Piekarnicze
Oceń:
Średnia ocena Użytkowników FatSecret
|
Niskowęglowodanowy i bezglutenowy.
Składniki
Wskazówki
- Kalafiora zetrzeć na drobnej tarce jarzynowej.
- Wbić do niego jajka.
- Zblendowac.
- Dodać do masy mąkę, łupiny, sodę i przyprawy.
- Zblendowac do uzyskania gładkiej masy.
- Uformować 7 bułeczek i ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
- Pięć w nagrzanym do 160° piekarniku przez 30 min aż będą rumiane.
1 użytkowników dodało ten przepis do swoich książek kucharskich.
|
|
|
|
|
Zrecenzuj ten przepis
Musisz się zalogować, aby ocenić ten przepis. Kliknij tutaj, aby się zalogować
|
|
|
Znajdź Więcej Przepisów
|
Sortuj według Typ Posiłku
Pieczywa & Wyroby Piekarnicze
Najnowsze Przepisy
Przepis prosty, smaczny i niskowęglowodanowy.
|
Kremowe danie na obiad lub kolację.
|
Smaczne danie o niskiej kaloryczności.
|
Pyszne i ciepłe danie.
|
|
Prześlij Przepis
Podsumowanie Wartości Odżywczych:
|
|
Jest 67 kalorii w 1 porcji Bułki z Kalafiora.
|
|
Podział Kalorii: 57% tłusz, 18% węglo, 25% białk. |
|
Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
Energia
280 kJ
3%
67 kcal
Tłuszcze
3,97g
6%
Tłuszcz Nasycony
0,596g
3%
Tłuszcz Jednonienasycony
0,722g
Tłuszcz Wielonienasycony
0,285g
Węglowodany
2,8g
1%
Cukier
0,85g
1%
Błonnik
3,2g
Białko
3,91g
8%
Sól
0,32g
5%
Cholesterol
80mg
Potas
112mg
6%
Podział Kalorii:
Węglowodany (18%)
Tłuszcze (57%)
Białko (25%)
|
|
* Na podstawie GDA 2000 kalorii
|