Czas Przygotowania: 2 godz
Czas Gotowania: 20 min
Typ posiłku:
Pieczywa & Wyroby Piekarnicze
Lunch
Zakąski
Oceń:
Średnia ocena Użytkowników FatSecret
|
Klasyczny włoski chleb z zaledwie 6 składnikami.
Składniki
Wskazówki
- Wymieszaj drożdże z 50 g letniej wody i 10 g melasy. Odstawić na 15 minut.
- Wymieszaj pozostałą wodę z kolejnymi 10 g melasy i 50 g oleju.
- Dodaj mieszankę oleju i drożdży do mąki i ugniataj. Uformuj jednolitą kulę i odstaw na godzinę do wyrośnięcia.
- Ciasto przełożyć na wysmarowaną tłuszczem blachę i spłaszczyć palcami. Odstaw na kolejne 30 minut.
- Kilka razy wbij ciasto palcami, a następnie posmaruj pozostały olej. Posyp solą morską i dodaj wybrane dodatki (np. Pomidorki koktajlowe). Rozgrzej piekarnik do 200°C.
- Piecz przez 15-20 minut.
|
|
|
|
|
Zrecenzuj ten przepis
Musisz się zalogować, aby ocenić ten przepis. Kliknij tutaj, aby się zalogować
|
|
|
Znajdź Więcej Przepisów
|
Sortuj według Typ Posiłku
Pieczywa & Wyroby Piekarnicze
Lunch
Zakąski
Najnowsze Przepisy
Smaczne danie o niskiej zawartości kalorii.
|
Pyszne, lekkie i pięknie zielone.
|
Bogaty, słodki i smaczny.
|
Smaczne naleśniki, które zaskoczą cię swoim smakiem.
|
|
Prześlij Przepis
Podsumowanie Wartości Odżywczych:
|
|
Jest 358 kalorii w 1 porcji Focaccia.
|
|
Podział Kalorii: 39% tłusz, 53% węglo, 7% białk. |
|
Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
Energia
1500 kJ
18%
358 kcal
Tłuszcze
15,61g
22%
Tłuszcz Nasycony
2,169g
11%
Tłuszcz Jednonienasycony
10,997g
Tłuszcz Wielonienasycony
1,827g
Węglowodany
47,42g
18%
Cukier
1,27g
1%
Błonnik
1,6g
Białko
6,38g
13%
Sól
0,04g
1%
Cholesterol
0mg
Potas
94mg
5%
Podział Kalorii:
Węglowodany (54%)
Tłuszcze (39%)
Białko (7%)
|
|
* Na podstawie GDA 2000 kalorii
|