Czas Przygotowania: 1 godz
Czas Gotowania: 1 godz
Typ posiłku:
Pieczywa & Wyroby Piekarnicze
Przekąski
Śniadanie
Oceń:
Średnia ocena Użytkowników FatSecret
|
przez użytkownika: Arresanob
Chleb Niskowęglowodanowy
Chleb bez cholesterolu na śniadanie lub przekąskę.
Składniki
Wskazówki
- Wymieszać ciepłą wodę, drożdże, olej i miód. Odstawić na 15 minut.
- Połącz suche składniki i powoli wlej mieszankę drożdżową. Dobrze ugniataj i niech wyrośnie na godzinę.
- Ugniataj ponownie, włóż do formy do chleba i odstaw na kolejną godzinę.
- Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180°C przez 55-60 minut.
- Ostudzić, wyjąć z formy i pokroić.
1 użytkowników dodało ten przepis do swoich książek kucharskich.
|
|
|
|
|
Zrecenzuj ten przepis
Musisz się zalogować, aby ocenić ten przepis. Kliknij tutaj, aby się zalogować
|
|
|
Znajdź Więcej Przepisów
|
Sortuj według Typ Posiłku
Pieczywa & Wyroby Piekarnicze
Przekąski
Śniadanie
Najnowsze Przepisy
Przepis na miękki, smaczny i niskowęglowodanowy.
|
Prosty, miękki i smaczny przepis.
|
Smaczne danie o niskiej kaloryczności.
|
Prosty przepis na przekąskę.
|
|
Prześlij Przepis
Podsumowanie Wartości Odżywczych:
|
|
Jest 115 kalorii w 1 porcji Chleb Niskowęglowodanowy.
|
|
Podział Kalorii: 43% tłusz, 14% węglo, 43% białk. |
|
Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
Energia
481 kJ
6%
115 kcal
Tłuszcze
5,2g
7%
Tłuszcz Nasycony
0,59g
3%
Tłuszcz Jednonienasycony
0,525g
Tłuszcz Wielonienasycony
0,988g
Węglowodany
3,74g
1%
Cukier
1,94g
2%
Błonnik
4g
Białko
11,74g
23%
Sól
0,92g
15%
Cholesterol
0mg
Potas
17mg
1%
Podział Kalorii:
Węglowodany (14%)
Tłuszcze (43%)
Białko (43%)
|
|
* Na podstawie GDA 2000 kalorii
|