Gulasz z Szynki Wieprzowej
Czas Przygotowania: 20 min
Czas Gotowania: 1 godz
Typ posiłku:
Dania Główne
Lunch
Oceń:
Średnia ocena Użytkowników FatSecret
|
przez użytkownika: Ola 83
Gulasz z Szynki Wieprzowej
Niski cukier i dobre źródło białka.
Składniki
Wskazówki
- Szynkę pokroić w kęs, a następnie smażyć na oleju przez około 30 minut lub do miękkości.
- Wymieszaj 600 ml zimnej wody z pozostałymi składnikami.
- Dodaj sos do szynki i gotuj przez 30 minut.
1 użytkowników dodało ten przepis do swoich książek kucharskich.
|
|
|
|
|
Zrecenzuj ten przepis
Musisz się zalogować, aby ocenić ten przepis. Kliknij tutaj, aby się zalogować
|
|
|
Znajdź Więcej Przepisów
|
Sortuj według Typ Posiłku
Dania Główne
Lunch
Najnowsze Przepisy
Kremowe danie na obiad lub kolację.
|
Smaczne danie o niskiej zawartości kalorii.
|
Pyszne i ciepłe danie.
|
Przepis prosty, smaczny i niskowęglowodanowy.
|
|
Prześlij Przepis
Podsumowanie Wartości Odżywczych:
|
|
Jest 500 kalorii w 1 porcji Gulasz z Szynki Wieprzowej.
|
|
Podział Kalorii: 69% tłusz, 6% węglo, 25% białk. |
|
Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
Energia
2093 kJ
25%
500 kcal
Tłuszcze
37,74g
54%
Tłuszcz Nasycony
12,858g
64%
Tłuszcz Jednonienasycony
16,884g
Tłuszcz Wielonienasycony
4,202g
Węglowodany
6,9g
3%
Cukier
1,7g
2%
Błonnik
0,2g
Białko
30,86g
62%
Sól
1,29g
22%
Cholesterol
113mg
Potas
476mg
24%
Podział Kalorii:
Węglowodany (6%)
Tłuszcze (69%)
Białko (25%)
|
|
* Na podstawie GDA 2000 kalorii
|