Dodaj do mojej Książki Kucharskiej
Dodaj do Dziennika Żywności
Dają:
10 porcja (e)
Czas Przygotowania:
20 min
Czas Gotowania:
1 godz 10 min
Typ posiłku:
Pieczywa & Wyroby Piekarnicze
Przekąski
Śniadanie
Oceń:
Average FatSecret member ranking Średnia ocena Użytkowników FatSecret
przez użytkownika: KaLaWa

Chleb z Nasion

Chleb bez cukru dla osób na diecie ketonowej.

Składniki

Wskazówki

  1. Zmiel siemię lniane na proszek, a następnie wymieszaj suche składniki w misce.
  2. Ubij jajka i wymieszaj z wodą. Wlej do mieszanki nasion.
  3. Przełóż do foremki wyłożonej papierem do pieczenia.
  4. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180°C przez godzinę, następnie odwracamy do góry nogami i odstawiamy na dodatkowe 10 minut.
  5. Ostudzić przed pokrojeniem.
2 użytkowników dodało ten przepis do swoich książek kucharskich.
 


     
 

Zrecenzuj ten przepis



Musisz się zalogować, aby ocenić ten przepis. Kliknij tutaj, aby się zalogować
 

Znajdź Więcej Przepisów

Sortuj według Typ Posiłku

Pieczywa & Wyroby Piekarnicze Przekąski Śniadanie

Najnowsze Przepisy

przez użytkownika: rfbos
Zdrowe danie na bazie warzyw.
przez użytkownika: 3f22b06fbfa0455aa62b3ffdaf652006
Danie z makaronem na obiad lub kolację.
przez użytkownika: AsiaAikido
Szybkie śniadanie lub przekąska z zaledwie 4 składników.
przez użytkownika: basle1
Prosty przepis na przekąskę.

Prześlij Przepis

Podsumowanie Wartości Odżywczych:

Jest 150 kalorii w 1 porcji Chleb z Nasion.
Podział Kalorii: 75% tłusz, 4% węglo, 21% białk.

Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
na porcje
% RWS*
Energia
629 kJ
8%
150 kcal
Tłuszcze
11,32g
16%
Tłuszcz Nasycony
1,337g
7%
Tłuszcz Jednonienasycony
0g
Tłuszcz Wielonienasycony
0g
Węglowodany
1,23g
0%
Cukier
0,17g
0%
Błonnik
7,4g
Białko
7,22g
14%
Sól
0,29g
5%
Cholesterol
0mg
Potas
146mg
7%
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)
8%
z GDA *
(150 cal)
8% GDA
Podział Kalorii:
 
Węglowodany (4%)
 
Tłuszcze (75%)
 
Białko (21%)
* Na podstawie GDA 2000 kalorii

Pobierz aplikację
    
© 2024 FatSecret. Wszelkie prawa zastrzeżone.