Dodaj do mojej Książki Kucharskiej
Dodaj do Dziennika Żywności
Dają:
2 porcja (e)
Czas Przygotowania:
30 min
Czas Gotowania:
20 min
Typ posiłku:
Dania Główne
Lunch
Oceń:

Jeszcze nie oceniono.

Średnia ocena Użytkowników FatSecret
przez użytkownika: marobor

Wątróbka w Sosie Jabłkowo-cebulowym

Satysfakcjonujące, bogate w białko danie.

Składniki

Wskazówki

  1. Pokrój jabłka i cebulę w plastry. Oczyść i osusz wątróbki.
  2. W małej misce wymieszaj płynne składniki z niewielką ilością wody. Odłożyć na bok.
  3. Podsmaż cebulę w oleju arachidowym, aż będzie przezroczysta. Na tej samej patelni smaż jabłka przez 2 minuty. Odłożyć na bok.
  4. Posyp wątrobę mąką i pożądanymi przyprawami.
  5. Na tej samej patelni od góry smaż wątrobę przez 5 minut.
  6. Dodaj jabłka, cebulę i sos. Gotuj do miękkości.
 


     
 

Zrecenzuj ten przepis



Musisz się zalogować, aby ocenić ten przepis. Kliknij tutaj, aby się zalogować
 

Znajdź Więcej Przepisów

Sortuj według Typ Posiłku

Dania Główne Lunch

Najnowsze Przepisy

przez użytkownika: Ola 83
Niski cukier i dobre źródło białka.
przez użytkownika: KaLaWa
Chleb bez cukru dla osób na diecie ketonowej.
przez użytkownika: Kryś
Niskokaloryczny wypiekany przysmak na przekąskę.
przez użytkownika: Bozibondek
Orzeźwiający napój o wysokiej zawartości witaminy C.

Prześlij Przepis

Podsumowanie Wartości Odżywczych:

Jest 730 kalorii w 1 porcji Wątróbka w Sosie Jabłkowo-cebulowym.
Podział Kalorii: 44% tłusz, 33% węglo, 23% białk.

Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
na porcje
% RWS*
Energia
3054 kJ
37%
730 kcal
Tłuszcze
36,17g
52%
Tłuszcz Nasycony
8,046g
40%
Tłuszcz Jednonienasycony
13,926g
Tłuszcz Wielonienasycony
8,632g
Węglowodany
61,78g
24%
Cukier
31,31g
35%
Błonnik
7,1g
Białko
43,78g
88%
Sól
1,22g
20%
Cholesterol
0mg
Potas
534mg
27%
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)
36%
z GDA *
(730 cal)
36% GDA
Podział Kalorii:
 
Węglowodany (33%)
 
Tłuszcze (44%)
 
Białko (23%)
* Na podstawie GDA 2000 kalorii

Pobierz aplikację
    
© 2022 FatSecret. Wszelkie prawa zastrzeżone.