Ciasto Czekoladowe z Cukinii
Czas Przygotowania: 20 min
Czas Gotowania: 40 min
Typ posiłku:
Desery
Przekąski
Pieczywa & Wyroby Piekarnicze
Oceń:
Średnia ocena Użytkowników FatSecret
|
przez użytkownika: marcelinabis
Ciasto Czekoladowe z Cukinii
Niskokaloryczny deser bez dodatku cukru.
Składniki
Wskazówki
- Zetrzyj cukinię i wyciśnij, aby usunąć wilgoć.
- Dodaj pozostałe składniki i dokładnie wymieszaj.
- Wlać do okrągłej tortownicy.
- Piecz w piekarniku 40 minut w 175°C.
1 użytkowników dodało ten przepis do swoich książek kucharskich.
|
|
|
|
|
Zrecenzuj ten przepis
Musisz się zalogować, aby ocenić ten przepis. Kliknij tutaj, aby się zalogować
|
|
|
Znajdź Więcej Przepisów
|
Sortuj według Typ Posiłku
Desery
Przekąski
Pieczywa & Wyroby Piekarnicze
Najnowsze Przepisy
Pyszne i ciepłe danie.
|
Przepis prosty, smaczny i niskowęglowodanowy.
|
Słodka i kremowa przekąska.
|
Prosty, miękki i smaczny przepis.
|
|
Prześlij Przepis
Podsumowanie Wartości Odżywczych:
|
|
Jest 180 kalorii w 1 porcji Ciasto Czekoladowe z Cukinii.
|
|
Podział Kalorii: 18% tłusz, 58% węglo, 24% białk. |
|
Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
Energia
751 kJ
9%
180 kcal
Tłuszcze
3,51g
5%
Tłuszcz Nasycony
1,313g
7%
Tłuszcz Jednonienasycony
0,961g
Tłuszcz Wielonienasycony
0,388g
Węglowodany
25,53g
10%
Cukier
2,23g
2%
Błonnik
2,8g
Białko
10,74g
21%
Sól
0,26g
4%
Cholesterol
106mg
Potas
197mg
10%
Podział Kalorii:
Węglowodany (58%)
Tłuszcze (18%)
Białko (24%)
|
|
* Na podstawie GDA 2000 kalorii
|