Czas Przygotowania: 15 min
Typ posiłku:
Dania Główne
Przystawki
Sałatki i Sosy do Sałatek
Oceń:
Średnia ocena Użytkowników FatSecret
|
przez użytkownika: paulikaa
Carpaccio z Buraka
Pyszne, orzeźwiające i słodkie.
Składniki
Wskazówki
- Buraki pokroić w plastry i ułożyć na talerzach.
- Posyp połową prażonych pestek słonecznika i pestek dyni, a następnie dodaj świeżą rukolę, pokrywając cały burak.
- Zmiażdż ser feta i posyp pozostałe nasiona. Na wierzch polać sosem musztardowym i oliwą z oliwek.
- Smacznego.
2 użytkowników dodało ten przepis do swoich książek kucharskich.
|
|
|
|
|
Zrecenzuj ten przepis
Musisz się zalogować, aby ocenić ten przepis. Kliknij tutaj, aby się zalogować
|
|
|
Znajdź Więcej Przepisów
|
Sortuj według Typ Posiłku
Dania Główne
Przystawki
Sałatki i Sosy do Sałatek
Najnowsze Przepisy
Szybkie śniadanie lub przekąska.
|
Pyszne i ciepłe danie.
|
Pyszne, lekkie i pięknie zielone.
|
Słodka i kremowa przekąska.
|
|
Prześlij Przepis
Podsumowanie Wartości Odżywczych:
|
|
Jest 460 kalorii w 1 porcji Carpaccio z Buraka.
|
|
Podział Kalorii: 63% tłusz, 21% węglo, 16% białk. |
|
Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
Energia
1925 kJ
23%
460 kcal
Tłuszcze
33,05g
47%
Tłuszcz Nasycony
9,486g
47%
Tłuszcz Jednonienasycony
12,226g
Tłuszcz Wielonienasycony
2,412g
Węglowodany
24,58g
9%
Cukier
16,4g
18%
Błonnik
4,9g
Białko
19,22g
38%
Sól
2,00g
33%
Cholesterol
36mg
Potas
793mg
40%
Podział Kalorii:
Węglowodany (21%)
Tłuszcze (63%)
Białko (16%)
|
|
* Na podstawie GDA 2000 kalorii
|