Czas Przygotowania: 15 min
Czas Gotowania: 1 godz 10 min
Typ posiłku:
Pieczywa & Wyroby Piekarnicze
Przekąski
Śniadanie
Oceń:
Średnia ocena Użytkowników FatSecret
|
przez użytkownika: amber7887 
Roladki Migdałowe
Proste, niskowęglowodanowe i smaczne.
Składniki
Wskazówki
- Rozgrzej piekarnik do 180°C.
- Wymieszaj mąkę, skorupkę jajka babki lancetowatej, proszek do pieczenia i sól.
- Dodać białka i ocet, wymieszać.
- Dodać gorącą wodę i zagnieść ciasto. Odłożyć na bok. Ciasto będzie lepkie.
- Włożyć do formy i piec bułki w temperaturze 180°C przez około 55-70 minut.
|
|
|
|
|
Zrecenzuj ten przepis
Musisz się zalogować, aby ocenić ten przepis. Kliknij tutaj, aby się zalogować
|
|
|
Znajdź Więcej Przepisów
|
Sortuj według Typ Posiłku
Pieczywa & Wyroby Piekarnicze
Przekąski
Śniadanie
Najnowsze Przepisy
Proste, smaczne i niskokaloryczne.
|
Niskotłuszczowe śniadanie lub przekąska.
|
Pożywne śniadanie lub przekąska.
|
Lekka przystawka z dużą ilością warzyw.
|
|
Prześlij Przepis
Podsumowanie Wartości Odżywczych:
|
 |
Jest 178 kalorii w 1 porcji Roladki Migdałowe.
|
 |
Podział Kalorii: 73% tłusz, 8% węglo, 19% białk. |
|
Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
Energia
745 kJ
9%
178 kcal
Tłuszcze
13,54g
19%
Tłuszcz Nasycony
1,05g
5%
Tłuszcz Jednonienasycony
0g
Tłuszcz Wielonienasycony
0g
Węglowodany
3,4g
1%
Cukier
1,84g
2%
Błonnik
3g
Białko
7,82g
16%
Sól
0,86g
14%
Cholesterol
0mg
Potas
27mg
1%
Podział Kalorii:
Węglowodany (8%)
Tłuszcze (73%)
Białko (19%)
|
|
* Na podstawie GDA 2000 kalorii
|