MiszMasz z Fasolką Szparagową
Czas Przygotowania: 30 min
Czas Gotowania: 20 min
Typ posiłku:
Dania Główne
Przystawki
Lunch
Oceń:
Średnia ocena Użytkowników FatSecret
|
przez użytkownika: strzalka7777
MiszMasz z Fasolką Szparagową
Pyszne danie z fasolką szparagową w roli głównej.
Składniki
Wskazówki
- Fasolkę obieramy i kroimy na kawałki o długości ok.5-6cm. Cebulę, paprykę i pomidory kroimy w kostkę, pieczarki w plasterki.
- Fasolkę wrzucamy do gorącej osolonej wody i gotujemy na półmiękko.
- Cebulę podsmażamy, dodajemy do niej fasolkę, paprykę, pomidory i pieczarki.
- Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Przez chwilę dusimy wszystkie składniki razem i gotowe.
- Życzę smacznego.
35 użytkowników dodało ten przepis do swoich książek kucharskich.
|
|
|
|
|
Zrecenzuj ten przepis
Musisz się zalogować, aby ocenić ten przepis. Kliknij tutaj, aby się zalogować
|
|
|
Znajdź Więcej Przepisów
|
Sortuj według Typ Posiłku
Dania Główne
Przystawki
Lunch
Najnowsze Przepisy
Prosty przepis na przekąskę.
|
Smaczne naleśniki, które zaskoczą cię swoim smakiem.
|
Szybkie śniadanie lub przekąska.
|
Kremowe i smaczne danie na lunch.
|
|
Prześlij Przepis
Podsumowanie Wartości Odżywczych:
|
|
Jest 136 kalorii w 1 porcji MiszMasz z Fasolką Szparagową.
|
|
Podział Kalorii: 34% tłusz, 53% węglo, 13% białk. |
|
Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
Energia
568 kJ
7%
136 kcal
Tłuszcze
5,84g
8%
Tłuszcz Nasycony
0,921g
5%
Tłuszcz Jednonienasycony
1,636g
Tłuszcz Wielonienasycony
1,387g
Węglowodany
20,3g
8%
Cukier
8,33g
9%
Błonnik
7,1g
Białko
4,81g
10%
Sól
2,86g
48%
Cholesterol
0mg
Potas
580mg
29%
Podział Kalorii:
Węglowodany (53%)
Tłuszcze (34%)
Białko (13%)
|
|
* Na podstawie GDA 2000 kalorii
|