Dodaj do mojej Książki Kucharskiej
Dodaj do Dziennika Żywności
Dają:
1 porcja (e)
Czas Przygotowania:
15 min
Czas Gotowania:
10 min
Typ posiłku:
Śniadanie
Lunch
Oceń:
Average FatSecret member ranking Średnia ocena Użytkowników FatSecret
przez użytkownika: strzalka7777

Owsianeczka

Sycąca owsianka z jabłkiem.

Składniki

Wskazówki

  1. Jabłko pokroić na kawałki, poddusić w garnku na małym ogniu.
  2. Dodać cynamon, otręby i płatki. Po chwili dodać rodzynki i orzechy.
  3. Wszystko wymieszać i trzymać jeszcze chwilę pod przykryciem.
49 użytkowników dodało ten przepis do swoich książek kucharskich.
 

Recenzje 
Ja płatki owsiane zalewam wrzątkiem i dodaje jakie lubię owoce do tego jogurt naturalny . Pychota . Robi się szybko i smacznie . Jem to co rano .
user vote
09 maj 19 przez użytkownika: Alutk_a

     
 

Zrecenzuj ten przepis



Musisz się zalogować, aby ocenić ten przepis. Kliknij tutaj, aby się zalogować
 

Znajdź Więcej Przepisów

Sortuj według Typ Posiłku

Śniadanie Lunch

Najnowsze Przepisy

przez użytkownika: Sarutella
Placki przypominają trochę amerykańskie pancakes. Świetny sposób na zużycie pozostałych białek.
przez użytkownika: Renee Gie
Smaczne i szybkie danie.
przez użytkownika: Renee Gie
Niezwykle odżywcze.
przez użytkownika: Siunia80
Łódeczki paprykowe zapiekane z mięsem mielonym.

Prześlij Przepis

Podsumowanie Wartości Odżywczych:

Jest 258 kalorii w 1 porcji Owsianeczka.
Podział Kalorii: 25% tłusz, 68% węglo, 7% białk.

Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
na porcje
% RWS*
Energia
1079 kJ
13%
258 kcal
Tłuszcze
7,47g
11%
Tłuszcz Nasycony
0,786g
4%
Tłuszcz Jednonienasycony
0,922g
Tłuszcz Wielonienasycony
4,805g
Węglowodany
46,57g
18%
Cukier
24,71g
27%
Błonnik
8,2g
Białko
4,86g
10%
Sód
4mg
Cholesterol
0mg
Potas
388mg
19%
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)
13%
z GDA *
(258 cal)
13% GDA
Podział Kalorii:
 
Węglowodany (68%)
 
Tłuszcze (25%)
 
Białko (7%)
* Na podstawie GDA 2000 kalorii

Pobierz aplikację
    
© 2019 FatSecret. Wszelkie prawa zastrzeżone.