Dodaj do mojej Książki Kucharskiej
Dodaj do Dziennika Żywności
Dają:
13 porcja (e)
Czas Przygotowania:
1 godz
Czas Gotowania:
40 min
Typ posiłku:
Dania Główne
Przystawki
Oceń:
Average FatSecret member ranking Średnia ocena Użytkowników FatSecret
przez użytkownika: Siunia80

Papryki Faszerowane Wołowiną

Łódeczki paprykowe zapiekane z mięsem mielonym.

Składniki

Wskazówki

  1. Mięso smażyć na rozgrzanej patelni. Przełożyć z patelni, a na wytopionym tłuszczu przesmażyć posiekaną cebulę, wyciśnięty czosnek i pokrojone pieczarki.
  2. Połączyć wszystko, dodać koncentrat pomidorowy, doprawić do smaku.
  3. Przekrojone wzdłuż papryki napełnić mięsnym farszem i posypać startym serem.
  4. Zapiekać 35 min w 180 stopniach.
37 użytkowników dodało ten przepis do swoich książek kucharskich.
 


     
 

Zrecenzuj ten przepis



Musisz się zalogować, aby ocenić ten przepis. Kliknij tutaj, aby się zalogować
 

Znajdź Więcej Przepisów

Sortuj według Typ Posiłku

Dania Główne Przystawki

Najnowsze Przepisy

przez użytkownika: MargarethII
Pyszny i zdrowy koktajl owocowy.
przez użytkownika: shenyc
Zamiast tradycyjnej jajecznicy na śniadanie, pyszne babeczki.
przez użytkownika: Sarutella
Miękkie i puszyste. Polecam z dżemem i jogurtem naturalnym.
przez użytkownika: Princess Gingerella
Pikantna potrawka z mięsem mielonym czerwoną fasolą i kukurydzą.

Prześlij Przepis

Podsumowanie Wartości Odżywczych:

Jest 229 kalorii w 1 porcji Papryki Faszerowane Wołowiną.
Podział Kalorii: 59% tłusz, 15% węglo, 25% białk.

Wartość Odżywcza
Porcja: na porcje
 
na porcje
Kilodżule 958 kJ
Kalorie 229 kcal
Białko 14,51 g
Węglowodany 8,82 g
  Cukier 5,07 g
Tłuszcze 15,14 g
  Tłuszcz Nasycony 1,676 g
  Tłuszcz Jednonienasycony 0,761 g
  Tłuszcz Wielonienasycony 0,192 g
Cholesterol 8 mg
Błonnik 2,2 g
Sód 93 mg
Potas 307 mg
11%
z GDA *
(229 cal)
11% GDA
Podział Kalorii:
 
Węglowodany (16%)
 
Tłuszcze (59%)
 
Białko (25%)
* Na podstawie GDA 2000 kalorii