Papryki Faszerowane Wołowiną
Czas Przygotowania: 1 godz
Czas Gotowania: 40 min
Typ posiłku:
Dania Główne
Przystawki
Oceń:
Średnia ocena Użytkowników FatSecret
|
przez użytkownika: Siunia80 
Papryki Faszerowane Wołowiną
Łódeczki paprykowe zapiekane z mięsem mielonym.
Składniki
Wskazówki
- Mięso smażyć na rozgrzanej patelni. Przełożyć z patelni, a na wytopionym tłuszczu przesmażyć posiekaną cebulę, wyciśnięty czosnek i pokrojone pieczarki.
- Połączyć wszystko, dodać koncentrat pomidorowy, doprawić do smaku.
- Przekrojone wzdłuż papryki napełnić mięsnym farszem i posypać startym serem.
- Zapiekać 35 min w 180 stopniach.
37 użytkowników dodało ten przepis do swoich książek kucharskich.
|
|
|
|
|
Zrecenzuj ten przepis
Musisz się zalogować, aby ocenić ten przepis. Kliknij tutaj, aby się zalogować
|
|
|
Znajdź Więcej Przepisów
|
Sortuj według Typ Posiłku
Dania Główne
Przystawki
Najnowsze Przepisy
Pikantna potrawka z mięsem mielonym czerwoną fasolą i kukurydzą.
|
Placki ziemniaczane bez tłuszczu i mąki.
|
Sycącą i bogatą w smaku.
|
Niezwykle odżywcze.
|
|
Prześlij Przepis
Podsumowanie Wartości Odżywczych:
|
 |
Jest 229 kalorii w 1 porcji Papryki Faszerowane Wołowiną.
|
 |
Podział Kalorii: 59% tłusz, 15% węglo, 25% białk. |
|
Wartość Odżywcza |
Porcja: na porcje |
|
na porcje |
Kilodżule |
958 kJ |
Kalorie |
229 kcal |
Białko |
14,51 g |
Węglowodany |
8,82 g |
|
Cukier |
5,07 g |
Tłuszcze |
15,14 g |
|
Tłuszcz Nasycony |
1,676 g |
|
Tłuszcz Jednonienasycony |
0,761 g |
|
Tłuszcz Wielonienasycony |
0,192 g |
Cholesterol |
8 mg |
Błonnik |
2,2 g |
Sód |
93 mg |
Potas |
307 mg |
Podział Kalorii:
Węglowodany (16%)
Tłuszcze (59%)
Białko (25%)
|
|
* Na podstawie GDA 2000 kalorii
|