Czas Przygotowania: 2 godz
Czas Gotowania: 1 godz 30 min
Oceń:
Średnia ocena Użytkowników FatSecret
|
Pyszny pasztet z selera, smakuje jak miesny.
Składniki
Wskazówki
- Zetrzeć na tartce o grubych oczkach selera, cebule i czosnek, dodać wodę z rozpuszczonymi kostkami, przyprawy i gotować okolo 1-1,5h.
- Wystudzić, dodać jajka i bułka tartą, przełożyć do formy wysypanej bułką tartą.
- Piec 1,5h w 180-190 st C, na dolnej półce.
71 użytkowników dodało ten przepis do swoich książek kucharskich.
|
Recenzje
pasztet rewelacja !!! :)
20 paź 16 przez użytkownika: rkrzywon
|
ach. przepraszam. kostki rosołowe grzybowe. gapa ze mnie ;]
02 sty 15 przez użytkownika: AniaMateuszka
|
Witam, mam pytanie
Z jakimi kostkami ?
Bo chyba zapomniała pani napisać. (no i ile tych kostek ? )
Na pewno przetestuję
Pozdrawiam i proszę o odpowiedź lub zaktualizowanie
30 lip 14 przez użytkownika: Humprey2020
|
|
|
|
|
Zrecenzuj ten przepis
Musisz się zalogować, aby ocenić ten przepis. Kliknij tutaj, aby się zalogować
|
|
|
Znajdź Więcej Przepisów
|
Sortuj według Typ Posiłku
Zakąski
Najnowsze Przepisy
Bogaty, słodki i smaczny.
|
Zdrowe danie na bazie warzyw.
|
Chleb niskosłodzony i niskokaloryczny.
|
Pyszne i ciepłe danie.
|
|
Prześlij Przepis
Podsumowanie Wartości Odżywczych:
|
|
Jest 53 kalorii w 1 porcji Pasztet z Selera.
|
|
Podział Kalorii: 25% tłusz, 55% węglo, 20% białk. |
|
Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
Energia
222 kJ
3%
53 kcal
Tłuszcze
1,52g
2%
Tłuszcz Nasycony
0,44g
2%
Tłuszcz Jednonienasycony
0,5g
Tłuszcz Wielonienasycony
0,328g
Węglowodany
7,41g
3%
Cukier
2,19g
2%
Błonnik
1,5g
Białko
2,73g
5%
Sól
0,28g
5%
Cholesterol
47mg
Potas
226mg
11%
Podział Kalorii:
Węglowodany (55%)
Tłuszcze (25%)
Białko (20%)
|
|
* Na podstawie GDA 2000 kalorii
|