Czas Przygotowania: 10 min
Czas Gotowania: 10 min
Typ posiłku:
Zakąski
Dania Główne
Przystawki
Oceń:
Średnia ocena Użytkowników FatSecret
|
Pulpety z tuńczyka z posiekaną pietruszką i szczypiorkiem.
Składniki
Wskazówki
- Tuńczyka z puszki dokładnie odsączyć.
- Dodać posiekany szczypiorek i natkę pietruszki, jajko, bułkę tartą. Przyprawić do smaku solą i sokiem z cytryny. Wymieszać.
- Formować pulpety lub kotleciki, smażyć na niewielkiej ilości oleju. Zarumienione z obu stron odsączyć z tłuszczu na papierze.
- Propozycja podania: z sałatką z sałaty lodowej, pomidorów, kukurydzy, z domowym sosem czosnkowym i ulubioną odmianą chili.
46 użytkowników dodało ten przepis do swoich książek kucharskich.
|
|
|
|
|
Zrecenzuj ten przepis
Musisz się zalogować, aby ocenić ten przepis. Kliknij tutaj, aby się zalogować
|
|
|
Znajdź Więcej Przepisów
|
Sortuj według Typ Posiłku
Zakąski
Dania Główne
Przystawki
Najnowsze Przepisy
Przepis na miękki, smaczny i niskowęglowodanowy.
|
Smaczne danie o niskiej zawartości kalorii.
|
Pyszne, lekkie i pięknie zielone.
|
Zdrowe danie na bazie warzyw.
|
|
Prześlij Przepis
Podsumowanie Wartości Odżywczych:
|
|
Jest 384 kalorii w 1 porcji Pulpety z Tuńczyka.
|
|
Podział Kalorii: 45% tłusz, 7% węglo, 47% białk. |
|
Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
Energia
1607 kJ
19%
384 kcal
Tłuszcze
19,44g
28%
Tłuszcz Nasycony
2,723g
14%
Tłuszcz Jednonienasycony
10,018g
Tłuszcz Wielonienasycony
4,922g
Węglowodany
6,98g
3%
Cukier
1,07g
1%
Błonnik
0,6g
Białko
45,69g
91%
Sól
5,16g
86%
Cholesterol
186mg
Potas
112mg
6%
Podział Kalorii:
Węglowodany (8%)
Tłuszcze (45%)
Białko (47%)
|
|
* Na podstawie GDA 2000 kalorii
|