Zupa Meksykańska z Mięsem Mielonym z Indyka
Czas Przygotowania: 30 min
Czas Gotowania: 1 godz
Typ posiłku:
Zupy
Dania Główne
Lunch
Oceń:
Średnia ocena Użytkowników FatSecret
|
przez użytkownika: Skwara
Zupa Meksykańska z Mięsem Mielonym z Indyka
Sycącą i bogatą w smaku.
Składniki
Wskazówki
- Mięso i cebule smażyć. Wszystkie składniki pokroić i wrzucić do garnka razem z mięsem i cebulą. Zalać 2 litrami wody i gotować 40-60 minut.
95 użytkowników dodało ten przepis do swoich książek kucharskich.
|
|
|
|
|
Zrecenzuj ten przepis
Musisz się zalogować, aby ocenić ten przepis. Kliknij tutaj, aby się zalogować
|
|
|
Znajdź Więcej Przepisów
|
Sortuj według Typ Posiłku
Zupy
Dania Główne
Lunch
Najnowsze Przepisy
Szybkie i łatwe śniadanie.
|
Słodka i kremowa przekąska.
|
Przepis na miękki, smaczny i niskowęglowodanowy.
|
Zdrowe danie na bazie warzyw.
|
|
Prześlij Przepis
Podsumowanie Wartości Odżywczych:
|
|
Jest 436 kalorii w 1 porcji Zupa Meksykańska z Mięsem Mielonym z Indyka.
|
|
Podział Kalorii: 26% tłusz, 44% węglo, 30% białk. |
|
Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
Energia
1822 kJ
22%
436 kcal
Tłuszcze
11,48g
16%
Tłuszcz Nasycony
1,018g
5%
Tłuszcz Jednonienasycony
2,479g
Tłuszcz Wielonienasycony
0,49g
Węglowodany
43,93g
17%
Cukier
14,62g
16%
Błonnik
8g
Białko
29,49g
59%
Sól
0,02g
0%
Cholesterol
0mg
Potas
184mg
9%
Podział Kalorii:
Węglowodany (44%)
Tłuszcze (26%)
Białko (30%)
|
|
* Na podstawie GDA 2000 kalorii
|