Dodaj do mojej Książki Kucharskiej
Dodaj do Dziennika Żywności
Dają:
4 porcja (e)
Czas Przygotowania:
30 min
Czas Gotowania:
1 godz
Typ posiłku:
Zupy
Dania Główne
Lunch
Oceń:
Average FatSecret member ranking Średnia ocena Użytkowników FatSecret
przez użytkownika: Skwara

Zupa Meksykańska z Mięsem Mielonym z Indyka

Sycącą i bogatą w smaku.

Składniki

Wskazówki

  1. Mięso i cebule smażyć. Wszystkie składniki pokroić i wrzucić do garnka razem z mięsem i cebulą. Zalać 2 litrami wody i gotować 40-60 minut.
71 użytkowników dodało ten przepis do swoich książek kucharskich.
 


     
 

Zrecenzuj ten przepis



Musisz się zalogować, aby ocenić ten przepis. Kliknij tutaj, aby się zalogować
 

Znajdź Więcej Przepisów

Sortuj według Typ Posiłku

Zupy Dania Główne Lunch

Najnowsze Przepisy

przez użytkownika: Sarutella
Krem kakaowy 'light'. Świetnie nadaje się do ciast do dekoracji, gofrów, owoców, naleśników ...
przez użytkownika: perzol22
Deser kakaowy z mikrofali.
przez użytkownika: Sarutella
Miękkie i puszyste. Polecam z dżemem i jogurtem naturalnym.
przez użytkownika: shenyc
Zamiast tradycyjnej jajecznicy na śniadanie, pyszne babeczki.

Prześlij Przepis

Podsumowanie Wartości Odżywczych:

Jest 436 kalorii w 1 porcji Zupa Meksykańska z Mięsem Mielonym z Indyka.
Podział Kalorii: 26% tłusz, 44% węglo, 30% białk.

Wartość Odżywcza
Porcja: na porcje
 
na porcje
Kilodżule 1824 kJ
Kalorie 436 kcal
Białko 29,49 g
Węglowodany 43,93 g
  Cukier 14,62 g
Tłuszcze 11,48 g
  Tłuszcz Nasycony 1,018 g
  Tłuszcz Jednonienasycony 2,479 g
  Tłuszcz Wielonienasycony 0,49 g
Cholesterol 0 mg
Błonnik 8 g
Sód 7 mg
Potas 184 mg
22%
z GDA *
(436 cal)
22% GDA
Podział Kalorii:
 
Węglowodany (44%)
 
Tłuszcze (26%)
 
Białko (30%)
* Na podstawie GDA 2000 kalorii