Zupa z warzywami i Kurczakiem
Czas Przygotowania: 10 min
Czas Gotowania: 1 godz
Oceń:
Średnia ocena Użytkowników FatSecret
|
przez użytkownika: Svetababiy
Zupa z warzywami i Kurczakiem
Szybka zupa z mrożonych warzyw.
Składniki
Wskazówki
- Pierś kurczaka umyć i gotować 30 min w 2L wody z solą i cukrem na małym ognie.
- Wyjąć mięso. W bulionie gotować makaron przez następne 15 min.
- Włożyć do garnka z bulionem i makaronem mrożone warzywa (marchew, fasolka, groszek) i pokrojąne w kostke mięso. Gotować jeszcze 15 min. W końcu dodać pietruszkę.
63 użytkowników dodało ten przepis do swoich książek kucharskich.
|
|
|
|
|
Zrecenzuj ten przepis
Musisz się zalogować, aby ocenić ten przepis. Kliknij tutaj, aby się zalogować
|
|
|
Znajdź Więcej Przepisów
|
Sortuj według Typ Posiłku
Zupy
Lunch
Najnowsze Przepisy
Szybkie śniadanie lub przekąska z zaledwie 4 składników.
|
Smaczne danie o niskiej kaloryczności.
|
Pyszne i ciepłe danie.
|
Słodka i kremowa pieczona przekąska.
|
|
Prześlij Przepis
Podsumowanie Wartości Odżywczych:
|
|
Jest 119 kalorii w 1 porcji Zupa z warzywami i Kurczakiem.
|
|
Podział Kalorii: 6% tłusz, 58% węglo, 36% białk. |
|
Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
Energia
497 kJ
6%
119 kcal
Tłuszcze
0,82g
1%
Tłuszcz Nasycony
0,18g
1%
Tłuszcze Trans
0,008g
Tłuszcz Jednonienasycony
0,137g
Tłuszcz Wielonienasycony
0,27g
Węglowodany
17,32g
7%
Cukier
4,43g
5%
Błonnik
3,8g
Białko
10,78g
22%
Sól
1,06g
18%
Cholesterol
17mg
Potas
302mg
15%
Podział Kalorii:
Węglowodany (58%)
Tłuszcze (6%)
Białko (36%)
|
|
* Na podstawie GDA 2000 kalorii
|