Dodaj do mojej Książki Kucharskiej
Dodaj do Dziennika Żywności
Dają:
10 porcja (e)
Czas Przygotowania:
20 min
Czas Gotowania:
40 min
Typ posiłku:
Desery
Przekąski
Śniadanie
Pieczywa & Wyroby Piekarnicze
Oceń:

Jeszcze nie oceniono.

Średnia ocena Użytkowników FatSecret
przez użytkownika: magdabox99

Chlebek Orzechowy

Miękki, puszysty i pyszny.

Składniki

Wskazówki

  1. Oddziel jajka. Połącz masło orzechowe z żółtkami.
  2. Białka ubić z erytrytolem.
  3. Masy delikatnie wymieszaj. Wlej do foremki i ułóż na wierzchu pokrojone jabłka.
  4. Piec 30-40 minut w °C.
 


     
 

Zrecenzuj ten przepis



Musisz się zalogować, aby ocenić ten przepis. Kliknij tutaj, aby się zalogować
 

Znajdź Więcej Przepisów

Sortuj według Typ Posiłku

Desery Przekąski Śniadanie Pieczywa & Wyroby Piekarnicze

Najnowsze Przepisy

przez użytkownika: dagna.czajkowska
Chleb niskosłodzony i niskokaloryczny.
przez użytkownika: amandamaz1995
Szybkie śniadanie lub przekąska.
przez użytkownika: aguszja
Przepis prosty, smaczny i niskowęglowodanowy.
przez użytkownika: diesiulik
Kremowe i smaczne danie na lunch.

Prześlij Przepis

Podsumowanie Wartości Odżywczych:

Jest 121 kalorii w 1 porcji Chlebek Orzechowy.
Podział Kalorii: 61% tłusz, 22% węglo, 17% białk.

Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
na porcje
% RWS*
Energia
508 kJ
6%
121 kcal
Tłuszcze
8,86g
13%
Tłuszcz Nasycony
1,743g
9%
Tłuszcz Jednonienasycony
0,572g
Tłuszcz Wielonienasycony
0,21g
Węglowodany
7,18g
3%
Cukier
2,34g
3%
Błonnik
1,4g
Białko
5,54g
11%
Sól
0,06g
1%
Cholesterol
63mg
Potas
32mg
2%
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)
6%
z GDA *
(121 cal)
6% GDA
Podział Kalorii:
 
Węglowodany (22%)
 
Tłuszcze (61%)
 
Białko (17%)
* Na podstawie GDA 2000 kalorii

Pobierz aplikację
    
© 2024 FatSecret. Wszelkie prawa zastrzeżone.