Sałatka Jarzynowa z Wątróbką Drobiową
Czas Przygotowania: 20 min
Czas Gotowania: 20 min
Typ posiłku:
Dania Główne
Przystawki
Sałatki i Sosy do Sałatek
Lunch
Przekąski
Oceń:
Jeszcze nie oceniono.
Średnia ocena Użytkowników FatSecret
|
przez użytkownika: nagda12
Sałatka Jarzynowa z Wątróbką Drobiową
Zdrowe, bogate w witaminę danie.
Składniki
Wskazówki
- Umyj i oczyść wątróbki. Smaż na patelni z powłoką zapobiegającą przywieraniu, aż przestanie czerwone. Dopraw do smaku.
- Pokrój warzywa i włóż do miski.
- Dodaj sos i wątróbkę. Dobrze wymieszaj.
1 użytkowników dodało ten przepis do swoich książek kucharskich.
|
|
|
|
|
Zrecenzuj ten przepis
Musisz się zalogować, aby ocenić ten przepis. Kliknij tutaj, aby się zalogować
|
|
|
Prześlij Przepis
Podsumowanie Wartości Odżywczych:
|
|
Jest 211 kalorii w 1 porcji Sałatka Jarzynowa z Wątróbką Drobiową.
|
|
Podział Kalorii: 60% tłusz, 16% węglo, 24% białk. |
|
Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
Energia
883 kJ
11%
211 kcal
Tłuszcze
13,94g
20%
Tłuszcz Nasycony
6,74g
34%
Tłuszcze Trans
0,03g
Tłuszcz Jednonienasycony
4,764g
Tłuszcz Wielonienasycony
1,317g
Węglowodany
8,65g
3%
Cukier
3,98g
4%
Błonnik
2,2g
Białko
12,66g
25%
Sól
0,34g
6%
Cholesterol
224mg
Potas
380mg
19%
Podział Kalorii:
Węglowodany (16%)
Tłuszcze (60%)
Białko (24%)
|
|
* Na podstawie GDA 2000 kalorii
|