Dodaj do mojej Książki Kucharskiej
Dodaj do Dziennika Żywności
Dają:
6 porcja (e)
Czas Przygotowania:
15 min
Czas Gotowania:
1 godz 10 min
Typ posiłku:
Pieczywa & Wyroby Piekarnicze
Przekąski
Śniadanie
Oceń:
Average FatSecret member ranking Średnia ocena Użytkowników FatSecret
przez użytkownika: amber7887

Roladki Migdałowe

Proste, niskowęglowodanowe i smaczne.

Składniki

Wskazówki

  1. Rozgrzej piekarnik do 180°C.
  2. Wymieszaj mąkę, skorupkę jajka babki lancetowatej, proszek do pieczenia i sól.
  3. Dodać białka i ocet, wymieszać.
  4. Dodać gorącą wodę i zagnieść ciasto. Odłożyć na bok. Ciasto będzie lepkie.
  5. Włożyć do formy i piec bułki w temperaturze 180°C przez około 55-70 minut.
 


     
 

Zrecenzuj ten przepis



Musisz się zalogować, aby ocenić ten przepis. Kliknij tutaj, aby się zalogować
 

Znajdź Więcej Przepisów

Sortuj według Typ Posiłku

Pieczywa & Wyroby Piekarnicze Przekąski Śniadanie

Najnowsze Przepisy

przez użytkownika: AsiaAikido
Szybkie śniadanie lub przekąska z zaledwie 4 składników.
przez użytkownika: agatek_r
Przepis na miękki, smaczny i niskowęglowodanowy.
przez użytkownika: Natalitschka1
Słodka i kremowa przekąska.
przez użytkownika: amandamaz1995
Szybkie śniadanie lub przekąska.

Prześlij Przepis

Podsumowanie Wartości Odżywczych:

Jest 178 kalorii w 1 porcji Roladki Migdałowe.
Podział Kalorii: 73% tłusz, 8% węglo, 19% białk.

Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
na porcje
% RWS*
Energia
745 kJ
9%
178 kcal
Tłuszcze
13,54g
19%
Tłuszcz Nasycony
1,05g
5%
Tłuszcz Jednonienasycony
0g
Tłuszcz Wielonienasycony
0g
Węglowodany
3,4g
1%
Cukier
1,84g
2%
Błonnik
3g
Białko
7,82g
16%
Sól
0,86g
14%
Cholesterol
0mg
Potas
27mg
1%
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)
9%
z GDA *
(178 cal)
9% GDA
Podział Kalorii:
 
Węglowodany (8%)
 
Tłuszcze (73%)
 
Białko (19%)
* Na podstawie GDA 2000 kalorii

Pobierz aplikację
    
© 2024 FatSecret. Wszelkie prawa zastrzeżone.