Dodaj do mojej Książki Kucharskiej
Dodaj do Dziennika Żywności
Dają:
1 porcja (e)
Czas Przygotowania:
5 min
Czas Gotowania:
5 min
Typ posiłku:
Śniadanie
Lunch
Oceń:
Average FatSecret member ranking Średnia ocena Użytkowników FatSecret
przez użytkownika: Maryshanna

Bananowe Placuszki

Szybkie, proste i smaczne śniadanie.

Składniki

Wskazówki

  1. Wszystkie składniki razem blendujemy i smażymy około 30-40 sekund z każdej strony i gotowe. Można polać miodem lub czymś innym.
131 użytkowników dodało ten przepis do swoich książek kucharskich.
 

Recenzje 
Dietetyczne, pożywne i... pyszne! :)
user vote
04 lut 15 przez użytkownika: PaulinaMlodawska
zamiast mąki masz płatki
user vote
03 lis 14 przez użytkownika: strzalka7777
A mąka?
user vote
31 paź 14 przez użytkownika: Donka89

     
 

Zrecenzuj ten przepis



Musisz się zalogować, aby ocenić ten przepis. Kliknij tutaj, aby się zalogować
 

Znajdź Więcej Przepisów

Sortuj według Typ Posiłku

Śniadanie Lunch

Najnowsze Przepisy

przez użytkownika: 3f22b06fbfa0455aa62b3ffdaf652006
Danie z makaronem na obiad lub kolację.
przez użytkownika: agatek_r
Przepis na miękki, smaczny i niskowęglowodanowy.
przez użytkownika: diesiulik
Kremowe i smaczne danie na lunch.
przez użytkownika: gryziia
Smaczne naleśniki, które zaskoczą cię swoim smakiem.

Prześlij Przepis

Podsumowanie Wartości Odżywczych:

Jest 350 kalorii w 1 porcji Bananowe Placuszki.
Podział Kalorii: 24% tłusz, 61% węglo, 15% białk.

Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
na porcje
% RWS*
Energia
1464 kJ
18%
350 kcal
Tłuszcze
9,92g
14%
Tłuszcz Nasycony
3,009g
15%
Tłuszcz Jednonienasycony
3,397g
Tłuszcz Wielonienasycony
1,299g
Węglowodany
55,34g
21%
Cukier
34,76g
39%
Błonnik
4,2g
Białko
13,8g
28%
Sól
0,32g
5%
Cholesterol
372mg
Potas
616mg
31%
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)
18%
z GDA *
(350 cal)
18% GDA
Podział Kalorii:
 
Węglowodany (61%)
 
Tłuszcze (24%)
 
Białko (15%)
* Na podstawie GDA 2000 kalorii

Pobierz aplikację
    
© 2024 FatSecret. Wszelkie prawa zastrzeżone.