Papryka Faszerowana Wegetariańska
Czas Przygotowania: 1 godz
Czas Gotowania: 40 min
Typ posiłku:
Dania Główne
Lunch
Oceń:
Średnia ocena Użytkowników FatSecret
|
przez użytkownika: mrowek
Papryka Faszerowana Wegetariańska
Faszerowana papryka zapiekana w piekarniku.
Składniki
Wskazówki
- Ugotować kaszę wg przepisu na opakowaniu. Papryki umyć, odciąć górne części i oczyścić z nasion środek.
- Drobno posiekaną cebulę i pieczarki podsmażyć na niewielkiej ilości oliwy. Do ugotowanej kaszy dodać cebulę, pieczarki, drobno pokrojone oliwki oraz ser feta pokrojony w kostkę. Wszystko dobrze wymieszać. Doprać solą, pieprzem, kuminem rzymskim, czerwoną słodką papryką.
- Wydrylowane papryki ułożyć na głębokiej blasze do pieczenia i wypełnić farszem. Przykryć papryki górnymi częściami. Do środka formy wlać wcześniej przygotowany bulion warzywny (około 200 ml).
Zapiekać 30-40 min. w 200 stopniach.
46 użytkowników dodało ten przepis do swoich książek kucharskich.
|
|
|
|
|
Zrecenzuj ten przepis
Musisz się zalogować, aby ocenić ten przepis. Kliknij tutaj, aby się zalogować
|
|
|
Znajdź Więcej Przepisów
|
Sortuj według Typ Posiłku
Dania Główne
Lunch
Najnowsze Przepisy
Prosty, miękki i smaczny przepis.
|
Smaczne danie o niskiej kaloryczności.
|
Słodka i kremowa przekąska.
|
Prosty przepis na przekąskę.
|
|
Prześlij Przepis
Podsumowanie Wartości Odżywczych:
|
|
Jest 162 kalorii w 1 porcji Papryka Faszerowana Wegetariańska.
|
|
Podział Kalorii: 40% tłusz, 49% węglo, 12% białk. |
|
Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
Energia
677 kJ
8%
162 kcal
Tłuszcze
7,67g
11%
Tłuszcz Nasycony
1,913g
10%
Tłuszcz Jednonienasycony
1,337g
Tłuszcz Wielonienasycony
0,492g
Węglowodany
21,09g
8%
Cukier
10,17g
11%
Błonnik
5g
Białko
5,03g
10%
Sól
2,04g
34%
Cholesterol
0mg
Potas
472mg
24%
Podział Kalorii:
Węglowodany (48%)
Tłuszcze (40%)
Białko (12%)
|
|
* Na podstawie GDA 2000 kalorii
|