Dziennik Smash22222, 19 sty 18

Wiecie może czy .. Obróbka termiczna ma jakikolwiek wpływ na błonnik.. ? jeśli tak to jaki?

Zobacz Kalendarz Diety, 19 stycznia 2018:
3225 kcal Tłusz: 283,23g | Białk: 135,47g | Węglo: 41,95g.   Śniadanie: Masło, Jajko, Pasztet Pieczony, Kraina Mięsa Schab Wieprzowy bez Kości, Światowid Ser Żółty Gouda, Lubię Smalec ze Skwarkami. Lunch: Białko Jaja Kurzego, Biedronka Masło Ekstra, Wiórki Kokosowe. Przekąski/Inne: Cukier. więcej...

5 zwolenników    Wsparcie   

Komentarze 
W poniedziałek uderzam do empika no chyba że?? ma ktoś zbędne książki na temat diety ketogenicznej? chętnie kupię...  
19 sty 18 przez użytkownika: Smash22222
Zależy od owocu czy warzywa i od rodzaju obróbki termicznej 🤗 
19 sty 18 przez użytkownika: fit_andzia
np. błonnik z wiórków kokosowych lub z maku 😅 
19 sty 18 przez użytkownika: Smash22222
no nie wiem czy zależy. Błonnik poddany obróbce termicznej staje się przyswajalny, dlatego warzywa na surowo i gotowane mają inną kaloryczność, czyli wyższą. Tu raczej kwestia ile tego błonnika jest w warzywku. 😊 
19 sty 18 przez użytkownika: CLLPL
no ok czyli co błonnik wchłaniany jest jako węglowodany?  
19 sty 18 przez użytkownika: Smash22222
smash dokładnie. 😊 
19 sty 18 przez użytkownika: CLLPL
powiedzmy że muszę podkręcić tłuszcze i błonnik . Robię omlet gdzie wrzuciłem 50g wiórków kokosowych makro wychodzi 12g Węglowodany. w tym 8g Błonnik.. po obróbce termicznej zostają Tylko węglowodany? 
19 sty 18 przez użytkownika: Smash22222
😲 muszę zgłębić wiedzę w tym temacie wrrr ...no to źle makro liczyłem jeżeli CLLPL masz rację 💪 
19 sty 18 przez użytkownika: Smash22222
kwestia ile błonnika staje się przyswajalne, tego nie wiem, ale sądzę, że jest to zależne od czasu obróbki. 😸 
19 sty 18 przez użytkownika: CLLPL
Błonnik po obróbce się przyswaja, im dłużej go grzejesz tym więcej. Dla pewności możesz go odejmować tylko z produktów spożytych na surowo. 
19 sty 18 przez użytkownika: mal_07
blonnik po obrobce mozesz liczyc jako wegle. nawet mrozone warzywa juz sie inaczej przyswajaja bo woda rozrywa wiazania w blonniku. druga sprawa.. na cholere ci blonnik?  
20 sty 18 przez użytkownika: vibo69
vibo69 błonnik dla lepszego funkcjonowania jelit? 20 g ?moze się mylę ale keto dopiero poznaje 4 mies.. więc szukam własnych błędów dlatego pytam 😅 mal_07, CLLPL, Vibo69 dzięki za wyjaśnienie obróbki termicznej błonnika👍  
20 sty 18 przez użytkownika: Smash22222
a po czym poznasz ze jelita funkcjonuja lepiej? bo np w tym badaniu wykazano ze lepiej funkcjonuja one bez blonnika https://goo.gl/Cc6qBl 
20 sty 18 przez użytkownika: vibo69
oki Thx 👍  
20 sty 18 przez użytkownika: Smash22222
z mojego doswiadczenia moge dodac ze jedzenie duzej ilosci blonnika sie po prostu nie oplaca. zrobilem taki test ze zjadlem tyle samo kalorii i tluszczu w jednym posilku.. a za drugim razem dowalam blonnika (z zielonych warzyw). i w opcji z blonnikiem szybciej jestem glodny po posilku 
20 sty 18 przez użytkownika: vibo69
vibo69 dzięki za radę w wolnej chwili przerobię link.. 😊👍 
20 sty 18 przez użytkownika: Smash22222

     
 

Skomentuj


Musisz się zalogować, aby móc komentować. Kliknij tutaj, aby się zalogować.
 


Historia Wagi Smash22222


Pobierz aplikację
    
© 2024 FatSecret. Wszelkie prawa zastrzeżone.