Zarejestruj się
|
Zaloguj się
Polska
Szukaj:
Żywność
Przepisy
Sprawność Fizyczna
Użytkownicy
Mój FatSecret
Żywność
Przepisy
Sprawność Fizyczna
Społeczność
Społeczność
Użytkownicy
mal_07
Dziennik
21 sie 18
Dziennik mal_07, 21 sie 18
Profil mal_07
|
< Poprzedni Wpis
|
Następny Wpis >
Pyłek pszczeli - ile tego cuda dziennie wciągać, żeby miało ręce i nogi?
6 zwolenników
Wsparcie
Komentarze
Ja robię sobie "kuracje" pyłkiem na wiosnę i jesień. 2x dziennie (rano i wieczorem) piję łyżkę stołową pyłku rozpuszczoną w wodzie (ok. 1/3 szklanki). Wieczorem zalewam na rano, rano na wieczór (ponoć ma lepsze działanie jak się "odstoi" w wodzie). Ważne żeby zalewać letnią wodą - w zimnej się nie rozpuści, a w gorącej traci właściwości. I tak około 2-3 miesiące.
21 sie 18 przez użytkownika:
Panna_Joanna
Dzięki :) Zalewam ciepłą i czekam, aż się rozpuści, ale zostawię do odstania.
21 sie 18 przez użytkownika:
mal_07
Tez mam caly sloj ale jakos nie przekonuje. Znosne to w smaku?
21 sie 18 przez użytkownika:
Grubinek
Dodaję trochę soku z cytryny i da się wypić 😉
21 sie 18 przez użytkownika:
Panna_Joanna
Grubinek ja jestem dziwoląg i mi smakuje ☺
21 sie 18 przez użytkownika:
mal_07
A po co to??? Co to robi???
21 sie 18 przez użytkownika:
Sokolica83
na co to działa?
21 sie 18 przez użytkownika:
anna_look_88
Wzmacnia organizm i uzupełnia wszelakie mikro elementy. W pyłku jest cała tablica Mendelejewa w formie przyswajalnej przez organizm.
21 sie 18 przez użytkownika:
djtarpan
Leczniczo do 40 g/dzień a tak profilaktycznie 2-4 łyżeczek wsypać do szklanki i zostawić na noc, rano zamieszać, przecedzić i dodać łyżeczkę miodu. Pić 2-3 razy/dzień. Mniam.
21 sie 18 przez użytkownika:
Srelus
Dzięki Srelus :) dobre to jest, słodkie i bez miodu. A miodków też jest zapasik w tym dla mnie gryczany, leśny i rzepakowy po litrze
21 sie 18 przez użytkownika:
mal_07
No własnie to nie jest słodkie. Miód wzmaga właściwości zdrowotne pyłku.
21 sie 18 przez użytkownika:
Srelus
Hmmm ten co mam jest słodkawy.
21 sie 18 przez użytkownika:
mal_07
W sumie zależy od kwiatu, z którego pszczoła zbiera. Zazwyczaj smak waha się od gorzkiego po słodki. Nigdy nie jadłem słodkiego.
21 sie 18 przez użytkownika:
Srelus
Skomentuj
Musisz się zalogować, aby móc komentować. Kliknij
tutaj
, aby się zalogować.
Historia Wagi mal_07
Zobacz Pełną Historię