Może ktoś podać sprawdzony przepis na smaczny domowy majonez ? Dzięki :)
|
1919 kcal
|
Tłusz: 114,60g | Białk: 140,92g | Węglo: 90,82g.
Śniadanie: Smalec, Jajko, Żółta Papryka. Lunch: Ogórek (Obrany), Oliwa z Oliwek, Mięso z Piersi Indyka. Obiad: Olej Kokosowy, BioTech USA Iso Whey Zero, Cukinia, Schab Wieprzowy (Polędwica), Oliwa z Oliwek, Dynia, Marchewki, Kalarepa. Przekąski/Inne: Intenson Ostropest Plamisty Ziarno, Kapusta, Hortex Szpinak Rozdrobniony, Buraki, Ogórek Kwaszony, Pestki Dyni, Suszone Ziarna Słonecznika, Nasiona Siemienia Lnianego, Kalarepa, Ogórek Kwaszony, Sok Cytrynowy, Buraki. więcej...
|
|
Komentarze
jest coś takiego jak sos holenderski oparty na maśle i żóltkach,gdzie tam w internetach widziałam. Majonez próbowałam robić na oleju lnianym, potem na oliwie z oliwek i wyszły wstrętne- choć kolor i konsystencja były wspaniałe, nie dało się tego jeść.
22 lut 17 przez użytkownika: lillly78
|
Ja robiłam na oliwie i smak mi nie podszedł. Teraz robię pół na pół oliwa z oliwek i olej kokosowy (rafinowany) i bardzo mi smakuje. Tylko lepiej wcześniej wyjąć z lodówki bo trochę twardnieje :)
22 lut 17 przez użytkownika: luckisinus
|
Na olejku rzepakowym wychodzi dobry.
23 lut 17 przez użytkownika: mal_07
|
Ja na oleju słonecznikowym - w konsystencji i smaku wychodzi jak Winiary dekoracyjny; mój ulubiony :) hmm dawno już nie robiłam, bo rodzina na kieleckim...
23 lut 17 przez użytkownika: bea.tris
|
Dzięki za pomoc. :) W weekend będę miał trochę czasu to postaram się zrobić :)
23 lut 17 przez użytkownika: qwerty63
|
koelecki 1wsza klasa, zadnych E w skladzie
23 lut 17 przez użytkownika: mik333sz
|
Ja robię z tofu silk, kcal taka jakie tofu kupisz....
25 lut 17 przez użytkownika: sara_wwa
|
|
|
|
|
Skomentuj
Musisz się zalogować, aby móc komentować. Kliknij tutaj, aby się zalogować.
|
|
|
|