jajko na chmurce ;)
|
1764 kcal
|
Tłusz: 85,83g | Białk: 76,91g | Węglo: 124,45g.
Śniadanie: Pikok Frankfurterki z Szynki Wieprzowej, Roszponka, Kaufland Pomidor Cherry, Twardy Ser Parmezan, Jajko. Lunch: Orzechy Nerkowca, Sos Sojowy, Brzoskwinia, Szczypiorek, Czerwona Papryka, Mięso z Piersi Indyka, Lidl Chow Mein Noodles. Obiad: Pestki Dyni, Migdały, Czerwone Wino Stołowe, Mandarynki, Pomarańcze, Valley Spire Cheddar. Przekąski/Inne: Wawel Kasztanki, Sernik. więcej...
|
|
Komentarze
Dlaczego te jajko tak fajnie wygląda?
02 lis 17 przez użytkownika: glob198
|
Mocno przy nim majstrowałam :)
Białko oddzielone od żółtka i ubite na sztywną pianę. Dodajemy starty parmezan, mieszmy i do piekarnika na 3 min. Później rozbimy w białku dołek i wkładamy żółtko - pieczemy znów 3 min. Gotowe!
Baaardzo serowe :D
03 lis 17 przez użytkownika: Humoreska7
|
03 lis 17 przez użytkownika: vibo69
|
na pewno niam, ale jestem zbyt niecierpliwy, za długo trzeba czekać ;)
03 lis 17 przez użytkownika: CLLPL
|
dwa zasadnicze pytania: czy parmezan można zastąpić innym serem, np. gouda, albo nie wiem mozzarella? no i ile gram takiego sera na jedno jajko, żeby było dobre? Ja w przeciwieństwie do Ciebie CLLPL spróbowałbym. Czas i tak ucieknie :D
04 lis 17 przez użytkownika: glob198
|
glob198 wydaje mi się że można spróbować z innym serem, ale powinien to być jakiś twardy ser długo dojrzewający. Gouda czy mozzarella jest za miękka, ubite biatko straci swoją strukturę i wszystko na nic.
Możesz spróbować z dobrej jakości twardym cheddarem, ale najlepiej sprawdzi się parmezan 😋
05 lis 17 przez użytkownika: Humoreska7
|
aha na jedno jajko 25g sera 😊
05 lis 17 przez użytkownika: Humoreska7
|
Okej, dziękuje za rady. Mam w planach to zrobić na któreś śniadanie, zamiast jajecznicy.
05 lis 17 przez użytkownika: glob198
|
|
|
|
|
Skomentuj
Musisz się zalogować, aby móc komentować. Kliknij tutaj, aby się zalogować.
|
|
|
|