Śniadanko :)
|
1634 kcal
|
Tłusz: 122,49g | Białk: 75,69g | Węglo: 57,07g.
Śniadanie: EkoWital Ekologiczny Olej Kokosowy. Lunch: Sierpc Ser Pikserki, Sobik Masło Extra Osełka Górska, Cebule, Oskroba Chleb Królewski, Mlekovita Masło Klarowane, Jajko, Kraina Wędlin Boczek Surowy Wędzony, Pomidory, Czerwona Papryka. Obiad: Jabłko, Suche Prażone Łuskane Nasiona Słonecznika, Tesco Migdały w Płatkach, Sante Siemię Lniane, Bieluch Serek Naturalny, Piątnica Twaróg Wiejski Półtłusty, Sądecki Bartnik Miód Wielokwiatowy, Vitanella Olej Kokosowy, Mlekovita Mleko 3,2%, Alesto Orzechy Pekan. więcej...
|
|
Komentarze
Ale pieknie wyglada!
Powiedzialabys jak robisz takie cudo? Przepis + instrukcja ? 😊 Bo chętnie zrobilabym sobie takie pożywne sniadanko ^^
02 lis 17 przez użytkownika: fit_andzia
|
To szakszuka, tylko moja z boczkiem. Podsmażam na średnim ogniu na maśle klarowanym boczek i cebulę (można bez boczku), dodaję paprykę i pomidory znów chwilę smażę, dodaję przyprawy (u mnie ostra papryka i imbir - duuużooo) i wbijam jajka, przykrywam patelnię i czekam, aż się białko zetnie. Żółtko jest płynne, trzymam jajka w lodówce, więc białko jest gęste i przykrywa żółtko cienką warstwą, stąd kolor. Powinien być oryginalnie jeszcze koncentrat pomidorowy dodany razem z przyprawami, ale jakoś mi podchodzi bardziej bez.
02 lis 17 przez użytkownika: mal_07
|
mal_07
Dzięki za przepis ^^
Na pewno skorzystam >.<
02 lis 17 przez użytkownika: fit_andzia
|
Można też zamiast pomidorów/przecieru dodać krojone pomidory z puszki, tylko trzeba po wyłożeniu ich na patelnię chwilę poczekać, żeby się sos pomidorowy zredukował. A tak w ogóle to kocham szakszukę :-)
02 lis 17 przez użytkownika: ASMP07
|
|
|
|
|
Skomentuj
Musisz się zalogować, aby móc komentować. Kliknij tutaj, aby się zalogować.
|
|
|
|