Dziennik gaweł_po_40, 07 lis 17

Kiełki rzodkiewki rządzą - 319 kal

Zobacz Kalendarz Diety, 07 listopada 2017:
1496 kcal Tłusz: 61,87g | Białk: 83,01g | Węglo: 168,36g.   Śniadanie: Świeżo Wyciśnięty Sok Pomarańczowy, Kawa Espresso, Chleb Wieloziarnisty, Jajko, Kiełki Rzodkiewki, Mlekovita Masło Klarowane. Lunch: Purasana Spirulina Sproszkowana, Łaciate Mleko 0,0%, Granat, Gruszki Azjatyckie, Banan, Marakuja, Pomarańcze, Śliwki, Jabłko, Mango. Obiad: Monini Oliwa z Oliwek, Bakoma Jogurt Naturalny Gęsty 2,8%, Mieszane Orzechy, Mintaj, Mieszane Warzywa (Mrożone), Czosnek, Ser Parmezan (Tarty), Monini Oliwa z Oliwek, Szalotki, Cukinia, Czerwona Papryka, Dawtona Pomidory Krojone bez Skórki. Przekąski/Inne: Coca-Cola Coca-Cola Zero, Mieszane Orzechy, Kiełki Rzodkiewki, Zarębski Ser Biały Mielony, Naleśniki z Pełnoziarnistej Mąki, Bio Planet Syrop z Agawy, Kawa Espresso, Herbata (Parzona), Astra Yerba Mate. więcej...
4632 kcal Ćwiczenie: Jazda na Rowerze (Spokojna) - <16/kph - 20 minut, Spacer - 1 godzina i 50 minut, Odpoczywanie - 13 godziny i 50 minut, Spanie - 8 godziny. więcej...

14 zwolenników    Wsparcie   

Komentarze 
Chleb barwiony słodem, zmień na inny ;) 
07 lis 17 przez użytkownika: mal_07
to chleb żytni z lnem 
07 lis 17 przez użytkownika: gaweł_po_40
Domowy wypiek? Bo jeśli tak to może kolor na zdjęciu przekłamany, chleb żytni jest szary, nie brązowy. Wszelkie brązy w chlebie świadczą o dodaniu karmelu lub słodu jęczmiennego celem zmiany koloru, bo tak się ludziom wydaje, że ciemny chleb to zdrowy. 
07 lis 17 przez użytkownika: mal_07
Żeby nie było - ze dwa lata sama piekłam chleb razowy żytni na zakwasie. Zawsze szary. Tak samo kupuję czasami z bardzo dobrej piekarni chleb żytni - też jest szary, nigdy brązowy. 
07 lis 17 przez użytkownika: mal_07
Chleb kupny i jest szary. Problem tkwi w moim boskim telefonie służbowym. 
07 lis 17 przez użytkownika: gaweł_po_40
Chyba, że tak :) 
07 lis 17 przez użytkownika: mal_07
Mógłbym coś doradzić odnośnie barwy, gdybym piekł żytnie chleby. Mogę natomiast doradzić odnośnie wypieków pszenicznych typu orkisz, samopsza i płaskurka. Tylko te zboża nie podnoszą glikemii i nie walą w jelito glutenem. Chociaż co do orkiszu, mam mieszane uczucia. I tak, najlepiej piec samemu na na własnym zakwasie.  
07 lis 17 przez użytkownika: Srelus

     
 

Skomentuj


Musisz się zalogować, aby móc komentować. Kliknij tutaj, aby się zalogować.
 


Historia Wagi gaweł_po_40


Pobierz aplikację
    
© 2024 FatSecret. Wszelkie prawa zastrzeżone.