Dziennik mik333sz, 22 cze 17

czasem nie ma sensu kombinowac tylko postawic na najprostsze rozwiazania:-)
watrobka z cebulka, usmazona na smalczyku. zeby nie bylo za sucho to doszedl potem majonez.
prosto, szybko, oszczednie:-p

Zobacz Kalendarz Diety, 22 czerwca 2017:
3751 kcal Tłusz: 274,27g | Białk: 235,73g | Węglo: 78,20g.   Śniadanie: Społem Majonez Kielecki, 7Nutrition Masło Orzechowe Smooth, Mlekovita Mleko Wypasione 2%, Światowid Ser Edamski, Biedronka Ser Mascarpone, Jajko, Kupiec Płatki Jaglane, Cebule, Kraina Mięsa Mięso Mielone z Łopatki Wieprzowej, Wątróbka Drobiowa, Koral Śnieżka Śmietankowa. więcej...

15 zwolenników    Wsparcie   

Komentarze 
kurna nie jadłem wątróbki od dzieciństwa. zrazilem się wtedy nie smakowała mi. Od jakiej i jak przyrządzonej polecacie zacząć facetowi po przejściach z wątróbką ; )  
22 cze 17 przez użytkownika: CLLPL
drobiowa to raz! dwa, wcześniej wymoczyć w mleku, trzy nie solić przed smażeniem, cztery smażyć krótko na smalcu z cebulką, a jak nie lubisz gdy mięso jest 'krwiste' (tak jak ja) to jeszcze na chwilę do piekarnika :) 
22 cze 17 przez użytkownika: ołowiana wrona
i upewnij się, że dobrze jest woreczek żółciowy wycięty...jak ma jakieś nacieki to wywal bo będzie gorzka 
22 cze 17 przez użytkownika: ołowiana wrona
to az tak trzeba przygotowywac? a ja tylko patelnie smalcem posmarowalem, pokroilem cebule, podsmazylwm troche. watrobke umylem i wrzucilem na podsmazona cebulke. troche soli i finito:) ladnie weszlo, smakowo tez poprawnie:) z woreczkiem zolciowym to wiem akurat, ta byla czysciutka 
22 cze 17 przez użytkownika: mik333sz
mniam mniam . dzięki za pomysł na sobotni obiad 🤔 
22 cze 17 przez użytkownika: Bella O
dzięki :) 
22 cze 17 przez użytkownika: CLLPL
ja czyszczę, podsmażam, potem dodaję cebulkę a na koniec podlewam trochę wodą żeby się udusiła,a sól jak najbardziej na sam koniec bo będzie twarda ja i moja rodzina lubimy tylko drobiową.Tez mi dałeś pomysł na obiad może jutro sobie strzelę 😃 
22 cze 17 przez użytkownika: mstaskowiak
dusic watrobke!? toz watrobke sie robi bardzo krotko i szybko i wlasnie wtedy jest idealnie mieciutka 
22 cze 17 przez użytkownika: vibo69
Vibo chyba z przegrzebkami Ci się pomyliło o_O 
22 cze 17 przez użytkownika: Srelus
nie pomylilo. ja tak robie i jest idealna ;) 
22 cze 17 przez użytkownika: vibo69
U mnie mama tak robiła i ja też 😃 
22 cze 17 przez użytkownika: mstaskowiak
ja mam uraz z dzieciństwa podobnie jak cllpl . chyba jednak jeszcze nie czuję wewnętrznej gotowości hahah :-) a szkoda bo tyle dobroci  
22 cze 17 przez użytkownika: ania-aniula
Te "urazy z dzieciństwa" wynikają z tego, że wtedy głównie wieprzowa była na tapecie, zwłaszcza w stołówkach szkolnych, a to taka podeszwa przeważnie była 😉 Drobiowa jest delikatna, ja na maśle klarowanym szklę cebulę, potem zgarniam ją na brzeg patelni i na środku, pod przykryciem smażę krótko watróbkę z obu stron, 😋  
23 cze 17 przez użytkownika: bea.tris

     
 

Skomentuj


Musisz się zalogować, aby móc komentować. Kliknij tutaj, aby się zalogować.
 


Historia Wagi mik333sz


Pobierz aplikację
    
© 2024 FatSecret. Wszelkie prawa zastrzeżone.