quiche ze szparagami, parmezanem i tymiankiem (gluten free)
|
1340 kcal
|
Tłusz: 93,23g | Białk: 53,77g | Węglo: 56,51g.
Śniadanie: Legal Cakes Legal Maxi King. Lunch: Ser Brie, Śmietana 30%, Mąka Ryżowa Pełnoziarnista, Żółtko, Migdały w Płatkach, Szparagi, Mąka Jaglana, Ser Parmezan (Tarty), Jajko, Sałata Lodowa (w tym Odmiana Sałaty Kruchej), Szpinak, Czerwona Papryka, Pomidory, Olej Lniany. Obiad: Schab Wieprzowy (w Całości, tylko Chude Mięso), Mlekovita Masło Klarowane, Jajko, Melvit Mąka Kukurydziana, Awokado, Cebule, Pomidory, Szpinak. Przekąski/Inne: Mroźna Kraina Truskawki Mrożone, Prosecco. więcej...
|
|
1888 kcal
|
Ćwiczenie:
Ćwiczenia Siłowe (Umiarkowane) - 55 minut, Odpoczywanie - 6 godziny i 45 minut, Praca w Biurze Siedząca - 8 godziny, Spanie - 8 godziny, Spacer - 20 minut. więcej...
|
|
Komentarze
23 maj 18 przez użytkownika: extrashot1
|
Dzięki Extrashot 😘
Smakuje jeszcze lepiej niż wygląda 😋
23 maj 18 przez użytkownika: Humoreska7
|
Dla mnie wyglada przeuroczo, a skoro jeszcze lepiej smakuje, to już nawet nie potrafię sobie tego smaku wyobrazić 🤗
23 maj 18 przez użytkownika: extrashot1
|
Jest mocno serowa - masa to śmietanka 30%, żółtka, parmezan i brie 😆
23 maj 18 przez użytkownika: Humoreska7
|
Humoreska, a czy mogłabyś wrzucić cały przepis? Proszę 😊
23 maj 18 przez użytkownika: extrashot1
|
Pewnie ;) Przepis na https://www.kwestiasmaku.com/zielony_srodek/szparagi/quiche_ze_szparagami/przepis.html
Do spodu wykorzystałam mąkę ryżową i jaglaną. Wg mnie ciasto trochę za bardzo się kruszy, więc następnym razem zamiast mąki jaglanej wykorzystam kukurydziną. Ale tak to już jest, że z mąkami bezglutenowymi trzeba poeksperymentować ;)
23 maj 18 przez użytkownika: Humoreska7
|
Dziękuje Humoresko, na pewno zrobię w przyszłym tygodniu i chociaż nie jestem wege to myśle, ze na stałe zagości w moim menu. 🤗
23 maj 18 przez użytkownika: extrashot1
|
Super! Koniecznie pochwal się wypiekiem :D
Też nie jestem wege, ale nie w każdym posiłku muszę mieć mięso :P
Choć jeżeli ktoś nie wyobraża sobie posiłku bez mięsa prażone migdały z powodzeniem można zastąpić podpieczoną szynką parmeńską :)
23 maj 18 przez użytkownika: Humoreska7
|
23 maj 18 przez użytkownika: kroowka
|
23 maj 18 przez użytkownika: Ivanside
|
Pięknie wyglada 😍 a co tam na środku wyrosło ?🤔
23 maj 18 przez użytkownika: papetka
|
Gałązka suszonego tymianku ;)
23 maj 18 przez użytkownika: Humoreska7
|
23 maj 18 przez użytkownika: papetka
|
i da się ją zjeść? znaczy tą gałązkę...
23 maj 18 przez użytkownika: iwcia 54
|
Pewnie! Iwcia po prostu kruszysz gałązkę na kawałku, cała byłaby nie do zjedzenia 😁
23 maj 18 przez użytkownika: Humoreska7
|
23 maj 18 przez użytkownika: iwcia 54
|
24 maj 18 przez użytkownika: CLLPL
|
CLLPL zrobię na 100% w przyszłym tygodniu! :D Teraz niestety dużooo pracy i komunie... a tą tartę planowałam upiec już od dłuższego czasu. Staram się w pełni wykorzystać sezon szparagowy ;)
24 maj 18 przez użytkownika: Humoreska7
|
|
|
|
|
Skomentuj
Musisz się zalogować, aby móc komentować. Kliknij tutaj, aby się zalogować.
|
|
|
|