Zarejestruj się
|
Zaloguj się
Polska
Szukaj:
Żywność
Przepisy
Sprawność Fizyczna
Użytkownicy
Mój FatSecret
Żywność
Przepisy
Sprawność Fizyczna
Społeczność
Społeczność
Użytkownicy
CLLPL
Dziennik
03 wrz 18
Dziennik CLLPL, 03 wrz 18
Profil CLLPL
|
< Poprzedni Wpis
|
Następny Wpis >
Jest tu technolog żywności? Potrzebuję porady w kwestii przygotowania i przechowywania syropów cukrowych :)
19 zwolenników
Wsparcie
Komentarze
dajcie pls serduszko żeby post wyszedł poza krąg moich znajomych 😀 dzięki
03 wrz 18 przez użytkownika:
CLLPL
Swoją drogą napiszę jaki mam problem. Może ktoś wie jak go rozwiązać :) Przygotowuję dla pszczół syropy cukier + woda. Proporcje od 1:1 do 2:1. Wygodniej mi przygotować większą ilość, ale niestety po jakimś czasie pojawia się pleśń. Próbowałwem kwas cytrynowy ale to nie wystarcza. Jakieś pomysły jak zabezpieczyć syrop poza gotowaniem? :) Ilość czyni problem :)
03 wrz 18 przez użytkownika:
CLLPL
moze po starodawnemu.. czyli warstwa tluszczu (smalcu) na gore? ;)
03 wrz 18 przez użytkownika:
vibo69
hmm.. olej?? :) obawiam się że mycie beczki po tłuszczu to będzie droga przez mękę :D
03 wrz 18 przez użytkownika:
CLLPL
proponowalbym bardziej gasior.. mniejsza powierzchnia do zakrycia ;)
03 wrz 18 przez użytkownika:
vibo69
Vibo jak robię to ok 700 litrów... jednorazowo 200, więc gąsior odpada :) Pomijam fakt, że delikatny, trudno zlewać itd :)
03 wrz 18 przez użytkownika:
CLLPL
Skomentuj
Musisz się zalogować, aby móc komentować. Kliknij
tutaj
, aby się zalogować.
Historia Wagi CLLPL
Zobacz Pełną Historię