Dziennik CLLPL, 03 wrz 18

Jest tu technolog żywności? Potrzebuję porady w kwestii przygotowania i przechowywania syropów cukrowych :)

19 zwolenników    Wsparcie   

Komentarze 
dajcie pls serduszko żeby post wyszedł poza krąg moich znajomych 😀 dzięki 
03 wrz 18 przez użytkownika: CLLPL
Swoją drogą napiszę jaki mam problem. Może ktoś wie jak go rozwiązać :) Przygotowuję dla pszczół syropy cukier + woda. Proporcje od 1:1 do 2:1. Wygodniej mi przygotować większą ilość, ale niestety po jakimś czasie pojawia się pleśń. Próbowałwem kwas cytrynowy ale to nie wystarcza. Jakieś pomysły jak zabezpieczyć syrop poza gotowaniem? :) Ilość czyni problem :)  
03 wrz 18 przez użytkownika: CLLPL
moze po starodawnemu.. czyli warstwa tluszczu (smalcu) na gore? ;) 
03 wrz 18 przez użytkownika: vibo69
hmm.. olej?? :) obawiam się że mycie beczki po tłuszczu to będzie droga przez mękę :D  
03 wrz 18 przez użytkownika: CLLPL
proponowalbym bardziej gasior.. mniejsza powierzchnia do zakrycia ;) 
03 wrz 18 przez użytkownika: vibo69
Vibo jak robię to ok 700 litrów... jednorazowo 200, więc gąsior odpada :) Pomijam fakt, że delikatny, trudno zlewać itd :) 
03 wrz 18 przez użytkownika: CLLPL

     
 

Skomentuj


Musisz się zalogować, aby móc komentować. Kliknij tutaj, aby się zalogować.
 


Historia Wagi CLLPL


Pobierz aplikację
    
© 2024 FatSecret. Wszelkie prawa zastrzeżone.