Sałateczka na obiad 😋 515 kcal
|
1545 kcal
|
Tłusz: 74,73g | Białk: 122,93g | Węglo: 90,94g.
Śniadanie: Rukola, Czerwona Papryka, Łaciate Mleko 3,2%, Mlekovita Mini Gołka Zakopiańska, Nasza Spiżarnia Ogórki Konserwowe, Mięso z Piersi Indyka, Biedronka Pieczarki, Tiradell Makaron Gryczany, Rzepakowy Olej Roślinny, Czerwone Cebule. Lunch: Kresto Słonecznik Łuskany, Rukola, Kamis Musztarda Dijon, Lidl Buraki Gotowane, Oliwa z Oliwek, Tolonis Ser Feta. Obiad: Kresto Nerkowce, Mandarynki, Zott Jogurt Naturalny Primo, All Nutrition Isolate Protein. więcej...
|
|
2558 kcal
|
Ćwiczenie:
Praca w Biurze Siedząca - 8 godziny, Chodzenie (Umiarkowane) - 5/kph - 1 godzina, Chodzenie (Szybkie) - 6.5/kph - 20 minut, Ćwiczenia Siłowe (Umiarkowane) - 1 godzina, Odpoczywanie - 5 godziny i 40 minut, Spanie - 8 godziny. więcej...
|
|
Komentarze
omnomnom ❤️ i ponad 500 kcal ! Wow!
08 sty 19 przez użytkownika: Kaya_Karola
|
08 sty 19 przez użytkownika: CLLPL
|
dzień dobry mam jeść 1500 nie wiem ile mam zjesc gramow białka węglowodanów i białka może Ktoś wie?
08 sty 19 przez użytkownika: BeatkaO
|
08 sty 19 przez użytkownika: BeatkaO
|
Rukola, burak, feta, prażony słonecznik;sos to musztarda dijon+oliwa z oliwek. Danie w 5 minut zakładając kupienie już ugotowanych buraków i pokrojonej fety 😂 A jutro powtórka z rozrywki żeby wykorzystać resztę składników.
T 35.5 / B 25 / W 23 to prawie LCHF 😉
08 sty 19 przez użytkownika: Panna_Joanna
|
tylko ten prażony słonecznik 😀 słonecznik to O6, prażony to trans. oczywiście od czasu do czasu nie zabija 😀
też czasem jem prażone ziemne 😀
08 sty 19 przez użytkownika: CLLPL
|
Do tego zestawu akurat mega pasuje smak podprażonego więc trzeba zgrzeszyć 😉
08 sty 19 przez użytkownika: Panna_Joanna
|
Orzech orzechowi nierówny https://www.hindawi.com/journals/jfq/2017/9038257/
08 sty 19 przez użytkownika: julks88
|
julks, a o słoneczniku coś czytałaś? ;)
09 sty 19 przez użytkownika: Panna_Joanna
|
Gdzieś tu kiedyś wrzucałam w jakimś komentarzu badanie o prażeniu i pieczeniu w warunkach domowych, z którego wynikało, że ewentualne tłuszcze trans powstają wówczas najwyżej w śladowych ilościach. Orzechy i pestki już uprażone ze sklepu lepiej sobie darować. Postaram się później to znaleźć, jak będę na kompie. Tak czy siak CLLPL ma rację, raz na jakiś czas nikogo to nie zabije :)
09 sty 19 przez użytkownika: julks88
|
Sama prażę i to naprawdę sporadycznie. Ale chętnie poczytam jeśli znajdziesz 😊
09 sty 19 przez użytkownika: Panna_Joanna
|
Przy prażeniu ma znaczenie czas i temperatura.
Im wyższa tym szybciej kwasy się utleniają.
Kwasy tłuszczowe utleniają się również w temperaturze pokojowej. Świeże orzechy super, im starsze tym gorzej.
09 sty 19 przez użytkownika: CLLPL
|
BeatkaO, zależy na jaki rodzaj diety się decydujesz
09 sty 19 przez użytkownika: Panna_Joanna
|
Panna_Joanna, o pestkach ani słowa, jest coś takiego https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25766804 i orzechy laskowe na przykład https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16478254.
09 sty 19 przez użytkownika: julks88
|
A, i to: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22668846
09 sty 19 przez użytkownika: julks88
|
|
|
|
|
Skomentuj
Musisz się zalogować, aby móc komentować. Kliknij tutaj, aby się zalogować.
|
|
|
Historia Wagi Panna_Joanna
|