Racuchowiec ver. 2.0 wrzucam teraz bo do rana może zniknąć :-)
|
2681 kcal
|
Tłusz: 89,91g | Białk: 134,51g | Węglo: 341,36g.
Śniadanie: Figand Twaróg Krajanka Chudy, Bakalland Żurawina Suszona, Biedronka Banan, Pilos Kefir 1,5%, Płatki Owsiane, Biedronka Masło Ekstra, Ziemniaki (Miąższ, z Solą, Gotowane), Gotowana Brukselka. Lunch: Ryba, Piątnica Mleko Wiejskie Świeże 2%, Pilos Śmietanka 30%, Ziemniaki (Miąższ, z Solą, Gotowane). Obiad: Biedronka Masło Ekstra, Sokołów Szynka Wiejska, Międzychód Żurawina do Mięs i Serów, Serenada Ser Salami, Piekarnia Domowa Chleb Wiejski. Przekąski/Inne: Kawa z Mlekiem. więcej...
|
|
Komentarze
No już prawie nie ma 🙂 wygląda i wychodzi na to, że smakuje pysznie 👍😀
04 gru 20 przez użytkownika: tatalka99
|
No i nima ... zniknął... choć ja gęby do tego nie przyłożyłem... 😢
05 gru 20 przez użytkownika: misiolot
|
No nie, jakbyś mógł 😂 nawet Cię o to nie podejrzewam 🤪😂 a kto na buzi ma resztki ? 🤪
05 gru 20 przez użytkownika: tatalka99
|
No właśnie ..żadnych resztek nie mam 😉
05 gru 20 przez użytkownika: misiolot
|
wygląda legancko 😁👌 żarłabym 🤣
05 gru 20 przez użytkownika: rati88
|
jakbyś jeszcze dokładnie zważył ile czego dajesz na taką blaszkę to będzie super extra legancko 😅
05 gru 20 przez użytkownika: rati88
|
Do wszystkich łasuchów.😁 Ponieważ miał być na dziś wieczór ale zniknął w tajemniczych okolicznościach🕵️♀️zaraz będę piekł drugi i wszystko dokładnie zważę.🙄
05 gru 20 przez użytkownika: misiolot
|
Podaję ☺
jajka duże 3szt
cukier 150g
cukier waniliowy op. 16g
kardamon mielony 2g
kurkuma 2g
drożdże instant 8g lub 25g swieże
zamiennie proszek do pieczenia na 0.5kg mąki
mleko 150ml
sól 2g
mąka pszenna 460g
jabłka 1kg
żurawina susz. 70g
jajka ubijamy z cukrem i przyprawami aż zbieleją jeśli ciasto ma być z proszkiem do pieczenia to dodajemy proszek, do masy jajecznej dodajemy 2/3 mąki i wyrabiamy podczas wyrabiania dodajemy stoponiowo stopione masło wyrabiamy dalej dodając resztę mąki i mleko w przypadku drożdy na mleku przygotowujemy zaczyn drożdże 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka mąki wyrabiamy aż zacznie się "ciągnać" i odstawiamy do wyrośnięcia przy proszku ten etap pomijamy . kiedy ciasto podwoi objętość wrzucamy obrane i pokrojone w zgrubną kostkę jabłka i żurawinę dokładnie mieszamy. masę wykładamy np. do tortownicy u mnie o średnicy 24cm .pieczemy ok godziny do zrumienienia w temp. 160-170 'C. Smacznego 😁
05 gru 20 przez użytkownika: misiolot
|
a jabłka twarde winne nie rozsmażające się ☺
05 gru 20 przez użytkownika: misiolot
|
07 gru 20 przez użytkownika: KedaTania
|
Super przepis :) muszę zrobić :)
08 gru 20 przez użytkownika: dziki2222
|
08 gru 20 przez użytkownika: Izoldamax
|
Zapomniałem napisać 🙄 25g 🙂
08 gru 20 przez użytkownika: misiolot
|
Gęstość ciasta jest bardzo ważna powinno być nieco gęstsze niż na racuchy i piec trzeba powoli zaraz po upieczeniu zdjąć obręcz tortownicy. Mi najbardziej smakuje jak godzinę przestygnie.😁
08 gru 20 przez użytkownika: misiolot
|
|
|
|
|
Skomentuj
Musisz się zalogować, aby móc komentować. Kliknij tutaj, aby się zalogować.
|
|
|
|