Dziennik misiolot, 04 gru 20

Racuchowiec ver. 2.0 wrzucam teraz bo do rana może zniknąć :-)

Zobacz Kalendarz Diety, 04 grudnia 2020:
2681 kcal Tłusz: 89,91g | Białk: 134,51g | Węglo: 341,36g.   Śniadanie: Figand Twaróg Krajanka Chudy, Bakalland Żurawina Suszona, Biedronka Banan, Pilos Kefir 1,5%, Płatki Owsiane, Biedronka Masło Ekstra, Ziemniaki (Miąższ, z Solą, Gotowane), Gotowana Brukselka. Lunch: Ryba, Piątnica Mleko Wiejskie Świeże 2%, Pilos Śmietanka 30%, Ziemniaki (Miąższ, z Solą, Gotowane). Obiad: Biedronka Masło Ekstra, Sokołów Szynka Wiejska, Międzychód Żurawina do Mięs i Serów, Serenada Ser Salami, Piekarnia Domowa Chleb Wiejski. Przekąski/Inne: Kawa z Mlekiem. więcej...

42 zwolenników    Wsparcie   

Komentarze 
No już prawie nie ma 🙂 wygląda i wychodzi na to, że smakuje pysznie 👍😀 
04 gru 20 przez użytkownika: tatalka99
No i nima ... zniknął... choć ja gęby do tego nie przyłożyłem... 😢  
05 gru 20 przez użytkownika: misiolot
No nie, jakbyś mógł 😂 nawet Cię o to nie podejrzewam 🤪😂 a kto na buzi ma resztki ? 🤪 
05 gru 20 przez użytkownika: tatalka99
No właśnie ..żadnych resztek nie mam 😉 
05 gru 20 przez użytkownika: misiolot
wygląda legancko 😁👌 żarłabym 🤣 
05 gru 20 przez użytkownika: rati88
jakbyś jeszcze dokładnie zważył ile czego dajesz na taką blaszkę to będzie super extra legancko 😅 
05 gru 20 przez użytkownika: rati88
Do wszystkich łasuchów.😁 Ponieważ miał być na dziś wieczór ale zniknął w tajemniczych okolicznościach🕵️‍♀️zaraz będę piekł drugi i wszystko dokładnie zważę.🙄 
05 gru 20 przez użytkownika: misiolot
Podaję ☺ jajka duże 3szt cukier 150g cukier waniliowy op. 16g kardamon mielony 2g kurkuma 2g drożdże instant 8g lub 25g swieże zamiennie proszek do pieczenia na 0.5kg mąki mleko 150ml sól 2g mąka pszenna 460g jabłka 1kg żurawina susz. 70g jajka ubijamy z cukrem i przyprawami aż zbieleją jeśli ciasto ma być z proszkiem do pieczenia to dodajemy proszek, do masy jajecznej dodajemy 2/3 mąki i wyrabiamy podczas wyrabiania dodajemy stoponiowo stopione masło wyrabiamy dalej dodając resztę mąki i mleko w przypadku drożdy na mleku przygotowujemy zaczyn drożdże 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka mąki wyrabiamy aż zacznie się "ciągnać" i odstawiamy do wyrośnięcia przy proszku ten etap pomijamy . kiedy ciasto podwoi objętość wrzucamy obrane i pokrojone w zgrubną kostkę jabłka i żurawinę dokładnie mieszamy. masę wykładamy np. do tortownicy u mnie o średnicy 24cm .pieczemy ok godziny do zrumienienia w temp. 160-170 'C. Smacznego 😁 
05 gru 20 przez użytkownika: misiolot
a jabłka twarde winne nie rozsmażające się ☺ 
05 gru 20 przez użytkownika: misiolot
🤤🤤🤤 
07 gru 20 przez użytkownika: KedaTania
Super przepis :) muszę zrobić :)  
08 gru 20 przez użytkownika: dziki2222
Ile masła?  
08 gru 20 przez użytkownika: Izoldamax
Zapomniałem napisać 🙄 25g 🙂 
08 gru 20 przez użytkownika: misiolot
Gęstość ciasta jest bardzo ważna powinno być nieco gęstsze niż na racuchy i piec trzeba powoli zaraz po upieczeniu zdjąć obręcz tortownicy. Mi najbardziej smakuje jak godzinę przestygnie.😁 
08 gru 20 przez użytkownika: misiolot

     
 

Skomentuj


Musisz się zalogować, aby móc komentować. Kliknij tutaj, aby się zalogować.
 


Historia Wagi misiolot


Pobierz aplikację
    
© 2024 FatSecret. Wszelkie prawa zastrzeżone.