Dziennik misiolot, 11 paź 21

Dziś paella :-)

Zobacz Kalendarz Diety, 11 października 2021:
2501 kcal Tłusz: 95,50g | Białk: 124,77g | Węglo: 281,06g.   Śniadanie: Pilos Twaróg Półtłusty, Biedronka Banan, Płatki Owsiane, Pilos Śmietanka 30%. Lunch: Rosół, Amida Kołduny Litewskie. Obiad: Amida Kołduny Litewskie, Upieczone lub Zapiekane Udko Kurczaka, Fawor Chleb Razowy Żytnio-Pszenny. Przekąski/Inne: Sądecki Bartnik Miód Wielokwiatowy, BakaD'Or Migdały Łuskane, McDonald's Kawa Duża z Mlekiem. więcej...

49 zwolenników    Wsparcie   

Komentarze 
Super 🔥 Smacznego 😋  
11 paź 21 przez użytkownika: WALDEK74
Dzięki 😊 
11 paź 21 przez użytkownika: misiolot
Misiolot..to zes dzis odlecial...fiu fiu 
11 paź 21 przez użytkownika: iwwo
pycha...podziel się 😊 
11 paź 21 przez użytkownika: Nadia;
Nadia 🤗 proszę częstuj się 🙂 
11 paź 21 przez użytkownika: misiolot
Będę za chwilę 😏 
11 paź 21 przez użytkownika: Nadia;
o mamo, to takie moje jedzonko wymarzone! 🤤🤤🤤😍 
11 paź 21 przez użytkownika: truskawka1981
podziel się przepisem  
12 paź 21 przez użytkownika: celuloza
@Celuloza to prosta potrawa takie hiszpańskie risotto 🤗potrzebne będą, patelnia z pokrywką, ryż jak do sushi czy risotto 1 szklanka,duży pomidor,,kilka gałązek natki pietruszki, 100 ml passaty, szafran koniecznie,oliwa, 2 lampki białego wina ,papryka słodka ,cebula 2szt, czosnek, owoce morza czy też kurczak i chorizo zależnie z czym chcesz zrobić. Aby uzyskać " dymny" aromat masz 3 sposoby, użyć wędzonej papryki w proszku, opalić strąk słodkiej papryki palnikiem i niedokładnie oskrobać, wykombinować patyk z twardego drewna ,dąb,olcha,jabłoń itp podpalić a kiedy konar dobrze zapłonie 🙂 zgasić w gorącym bulionie i trochę go tam potrzymać.Na mocno rozgrzaną patelnię z kapką oliwy wrzucamy mięso i podsmażamy 4-5 minut, mięso zdejmujemy ,nakładamy paprykę i cebulę smażymy ok 3 min. potem dorzucamy pokrojonego pomidora i passatę po 3 min wsypujemy ryż zminejszamy ogień i po ok 3 min dodajemy wino cały czas potrawę mieszamy kiedy alkohol odparuje dodajemy stopniowo gorący bulion zagotowany z szafranem, na malutkim ogniu pod przykryciem dusimy. Kiedy ryż zmięknie dodajemy posiekany z oliwą i pietruszką czosnek (4 ząbki) mieszasz sprawdzasz konsystencję powinna być półpłynna ewentualnie dolewajac bulionu lub wrzątku ,wykladasz na wierzch mięso przykrywasz i dusisz jeszcze ok. 10 minut potem zdejmujesz z ognia i dajesz odpocząć też ok 10 minut. Jak już wszystkiego dopełnisz odkrywasz pokrywkę ,paellę nakładasz na talerz i z drugą lampką wina rozkoszujesz się swoim dziełem 🤗🙂 
12 paź 21 przez użytkownika: misiolot

     
 

Skomentuj


Musisz się zalogować, aby móc komentować. Kliknij tutaj, aby się zalogować.
 


Historia Wagi misiolot


Pobierz aplikację
    
© 2024 FatSecret. Wszelkie prawa zastrzeżone.