|
1334 kcal
|
Tłusz: 74,03g | Białk: 119,44g | Węglo: 39,81g.
Śniadanie: Olej Lniany, Herbata bez Cukru, Zielona Herbata, Herbata Ziołowa (Inna niż Rumianek, Parzona), Kawa (Rozpuszczalna), Walden Farms Dip Czekoladowy. Lunch: Hortex Warzywa na Patelnię Włoskie, Morliny Boczek Wędzony, Polędwiczka Wieprzowa. Obiad: Łaciate Mleko 0,5%, Piątnica Mascarpone, Walden Farms Dip Czekoladowy, Orzechy Brazylijskie. Przekąski/Inne: 4Move 4Move Zero, Trec Whey 100. więcej...
|
|
1 do 20 z 27
![](https://m.ftscrt.com/static/images/box/membersicon.gif) Komentarze
15 lip 15 przez użytkownika: vibo69
|
15 lip 15 przez użytkownika: Gryzipiórka
|
15 lip 15 przez użytkownika: vibo69
|
dziekuje :) Ale czadowe ciekawe jak smak
15 lip 15 przez użytkownika: zwariowany
|
Kopiuję z innego posta, gdzie podawałam przepis :P
Jeśli chodzi o proporcje, to poniżej podaję na około 20 małych bułek (polecam przechowywać w lodówce, wówczas mogą poleżeć nawet 1,5 tygodnia): -200g otrębów (owsianych/pszennych/orkiszowych) -100g płatków owsianych zwykłych -4 duże jajka lub 5 mniejszych -około 620-650 g twarogu chudego - łyżeczka proszku do pieczenia -sól, pieprz, dowolne przyprawy (czosnek, bazylia, kminek, jeśli lubisz :D) Generalnie nie trzeba ważyć z aptekarską dokładnością, te bułki wiele wybaczą :D. A przygotowanie jest banalne, bo po prostu wszystko mieszamy (bardziej ugniatamy, bo masa jest dość gęsta). Potem formujemy bułki, układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i na około pół godziny na 200 stopni. Gotowe :D. Makro jednej bułki przygotowanej z otrębami pszennymi: około 100 kcal, 10g białka, 7g węgli i niecałe 3g tłuszczu:).
W smaku są jak hmm, bułki :D. Testowałam już praktycznie wiele różnych wersji tych bułek i za każdym razem wychodzą idealne :)
15 lip 15 przez użytkownika: Gryzipiórka
|
15 lip 15 przez użytkownika: pieetraass
|
nie no smak pewnie inny hehe , pobawię się w sobotę pewnie ,nie wychodzą suche ? jedyny płyn w nich to jaja
15 lip 15 przez użytkownika: zwariowany
|
Według mnie to zależy od rodzaju otrębów, z pszennymi są nieco suche, z otrębami owsianymi są bardziej hmm, mięsiste :D
15 lip 15 przez użytkownika: Gryzipiórka
|
No i kwestia twarogu, niektóre są bardziej mokre :D
15 lip 15 przez użytkownika: Gryzipiórka
|
aha,mozna dodac mleka troche zawsz:)
15 lip 15 przez użytkownika: zwariowany
|
Szczerze nie próbowałam w takiej wersji, w sensie, nie widziałam takiej potrzeby, bo moje suche nie były nigdy :D. Jak skończę jeść tę partię, zamierzam zrobić z tłustym twarogiem, myślę, że to też wpłynie na konsystencję całości :D
15 lip 15 przez użytkownika: Gryzipiórka
|
16 lip 15 przez użytkownika: vibo69
|
Nic nie jest tak mięsiste jak kabanos :D
16 lip 15 przez użytkownika: Gryzipiórka
|
jak nie ma. jest! posladki :D
16 lip 15 przez użytkownika: vibo69
|
16 lip 15 przez użytkownika: Gryzipiórka
|
ty to widze niezly fetyszysta jestes ;D
16 lip 15 przez użytkownika: vibo69
|
Każdy ma jakiegoś bzika :D
16 lip 15 przez użytkownika: Gryzipiórka
|
16 lip 15 przez użytkownika: vibo69
|
16 lip 15 przez użytkownika: Gryzipiórka
|
no najpierw przetestuję twoje wersje a potem ewentualnie cuś pokombinuję
16 lip 15 przez użytkownika: zwariowany
|
|
|
|
|
Skomentuj
Musisz się zalogować, aby móc komentować. Kliknij tutaj, aby się zalogować.
|
|
|
Historia Wagi Gryzipiórka
|