Zarejestruj się
|
Zaloguj się
Polska
Szukaj:
Żywność
Przepisy
Sprawność Fizyczna
Użytkownicy
Mój FatSecret
Żywność
Przepisy
Sprawność Fizyczna
Społeczność
Społeczność
Użytkownicy
_VOOD_
Dziennik
25 lut 24
Dziennik _VOOD_, 25 lut 24
Profil _VOOD_
|
< Poprzedni Wpis
|
Następny Wpis >
serniczek na zimno proteinowo-kolagenowy
Zobacz Kalendarz Diety
, 25 lutego 2024:
2964 kcal
Tłusz: 92,21g | Białk: 205,08g | Węglo: 313,15g.
Śniadanie:
KFD WPC 80, Pilos Twaróg Sernikowy.
Obiad:
Sos Pesto, Ryż Biały, Biedronka Tortilla Wraps, Smażona Pierś z Kurczaka bez Panierki (Spożyta bez Skórki).
Przekąski/Inne:
Kebab.
więcej...
25 zwolenników
Wsparcie
Komentarze
a skąd w tym serniczku kolagen? 🤔
25 lut 24 przez użytkownika:
ZgrabnąByć
https://allegro.pl/oferta/ostrovit-kolagen-witamina-c-400-g-sciegna-skora-11123927681 Taki dodałem do galaretki, całkiem dobry wyszedł prawie jak te z paczki
25 lut 24 przez użytkownika:
_VOOD_
a wiesz, że to hydrolizat kolagenu wołowego? czyli jest produkowany poprzez rozpuszczanie padliny wołowej, racic rogów itp kwasami lub wysoką temperaturą i takie oto ściete białko kolagenowe jest tu dodawane? pomyśl, z jaja ugotowanego już nie zrobisz ciasta, tak jak i tu ten pozyskiwany na gorąco nie zadziała już na nic, nie wchłonie się w żaden sposób 😬 obkleja tylko Twoje jelita powoli lecz sukcesywnie jak żelatyna rozpuszczana szklankę 😐
25 lut 24 przez użytkownika:
ZgrabnąByć
aha.. czyli białko ugotowanego jajka się nie nadaje jako budulec.. bo tylko oblepia jelita.. dobrze zrozumiałem? 🙃 czyli to wcale nie jest tak, że żołądek rozbija białka na aminokwasy a potem z ich odpowiednich proporcji syntetyzuje białka na które jest w danym momencie zapotrzebowanie? oj to chyba jakieś szamańskie historyje 😜
25 lut 24 przez użytkownika:
vibo69
vibo,źle zrozumiałeś mój przekaz 😬
25 lut 24 przez użytkownika:
ZgrabnąByć
a co źle zrozumiałem? ☺️ białko czy ścięte czy nie to jest rozbijane na aminokwasy. nie tak?
25 lut 24 przez użytkownika:
vibo69
Skomentuj
Musisz się zalogować, aby móc komentować. Kliknij
tutaj
, aby się zalogować.
Historia Wagi _VOOD_
Zobacz Pełną Historię