Dziennik ołowiana wrona, 09 mar 17

szpinakowa rolada z serkiem kozim i w?dzonym ?ososiem

Zobacz Kalendarz Diety, 09 marca 2017:
979 kcal Tłusz: 54,31g | Białk: 103,39g | Węglo: 11,94g.   Śniadanie: Kraina Wędlin Boczek Parzony, Światowid Ser Owczy w Plastrach, Jajko. Lunch: Mroźna Kraina Szpinak Rozdrobniony, Jajko, Turek Kozi Serek do Smarowania, Łosoś Atlantycki (Hodowlany). Obiad: Udko Kurczaka (Spożyte bez Skórki). Przekąski/Inne: Jabłko. więcej...

26 zwolenników    Wsparcie   

Komentarze 
O matko! Pyszności ♡ 
09 mar 17 przez użytkownika: k.olga.m
Jest super ta rolada :-) i szybka do zrobienia. Ja daję serek łaciaty czosnkowy, bo koziny nie lubię ;-)  
09 mar 17 przez użytkownika: bea.tris
Super proste, szybkie i smaczne (rodzina mi juz wyzarla 😣) no i bez maki, tłuszcz tylko z lososia...przepis z netu 
09 mar 17 przez użytkownika: ołowiana wrona
Kwasna śmietana też pasuje i duuuzo koperku 
09 mar 17 przez użytkownika: ołowiana wrona
Mogłabym prosić o przepis? :) 
09 mar 17 przez użytkownika: k.olga.m
ja też mam ochotę 
10 mar 17 przez użytkownika: sudoku1973
Mrożony szpinak (rozdrobniony) 3 jaja Sól, pieprz, gałka muszkatołowa Serek kozi, śmietankowy itp. Koperek Łosoś wędzony Opakowanie rozdrobnionego mrożonego szpinaku duszę na patelni z czosnkiem (2-3 ząbki) woda powinna odparować albo trzeba ją odcedzić. Gdy ostygnie dodaje 3 żółtka, 1/3 łyżeczki gałki muszkatołowej, sól i pieprz do smaku. Ubijam białka na sztywno z odrobiną soli i dodaje do szpinaku. Piekarnik nagrzać do 160 z termoobiegiem (bez 180) Użyłam blachy z piekarnika, koniecznie użyć papier do pieczenia, wylać masę, lekko wygładzić i piec ok 20min. Ważne żeby 'ciasto' nie zrumienilo się za bardzo bo będzie się kruszyć przy zwijaniu a szpinak zgorzknieje. Na zimne 'ciasto' dowolna forma serka, koperek i łosoś oczywiście najlepszy to niehodowlany. Ściśle zwijamy jak roladę, zawijamy w folię spożywczą i do lodówki chociaż na godzinkę. 
10 mar 17 przez użytkownika: ołowiana wrona
super, dziękuję :) 
10 mar 17 przez użytkownika: k.olga.m
Dzięki, skorzystam 
10 mar 17 przez użytkownika: sudoku1973
Uwielbiam tą roladę. Polecam :) 
14 mar 17 przez użytkownika: agaswidnica
Wygląda smakowicie , trzeba będzie wyprubować :) 
14 mar 17 przez użytkownika: arturkunz
cudo.....jadlam.... 
15 mar 17 przez użytkownika: dorisnati

     
 

Skomentuj


Musisz się zalogować, aby móc komentować. Kliknij tutaj, aby się zalogować.
 


Historia Wagi ołowiana wrona


Pobierz aplikację
    
© 2024 FatSecret. Wszelkie prawa zastrzeżone.