szpinakowa rolada z serkiem kozim i w?dzonym ?ososiem
|
979 kcal
|
Tłusz: 54,31g | Białk: 103,39g | Węglo: 11,94g.
Śniadanie: Kraina Wędlin Boczek Parzony, Światowid Ser Owczy w Plastrach, Jajko. Lunch: Mroźna Kraina Szpinak Rozdrobniony, Jajko, Turek Kozi Serek do Smarowania, Łosoś Atlantycki (Hodowlany). Obiad: Udko Kurczaka (Spożyte bez Skórki). Przekąski/Inne: Jabłko. więcej...
|
|
Komentarze
09 mar 17 przez użytkownika: k.olga.m
|
Jest super ta rolada :-) i szybka do zrobienia. Ja daję serek łaciaty czosnkowy, bo koziny nie lubię ;-)
09 mar 17 przez użytkownika: bea.tris
|
Super proste, szybkie i smaczne (rodzina mi juz wyzarla 😣) no i bez maki, tłuszcz tylko z lososia...przepis z netu
09 mar 17 przez użytkownika: ołowiana wrona
|
Kwasna śmietana też pasuje i duuuzo koperku
09 mar 17 przez użytkownika: ołowiana wrona
|
Mogłabym prosić o przepis? :)
09 mar 17 przez użytkownika: k.olga.m
|
10 mar 17 przez użytkownika: sudoku1973
|
Mrożony szpinak (rozdrobniony)
3 jaja
Sól, pieprz, gałka muszkatołowa
Serek kozi, śmietankowy itp.
Koperek
Łosoś wędzony
Opakowanie rozdrobnionego mrożonego szpinaku duszę na patelni z czosnkiem (2-3 ząbki) woda powinna odparować albo trzeba ją odcedzić. Gdy ostygnie dodaje 3 żółtka, 1/3 łyżeczki gałki muszkatołowej, sól i pieprz do smaku. Ubijam białka na sztywno z odrobiną soli i dodaje do szpinaku. Piekarnik nagrzać do 160 z termoobiegiem (bez 180) Użyłam blachy z piekarnika, koniecznie użyć papier do pieczenia, wylać masę, lekko wygładzić i piec ok 20min. Ważne żeby 'ciasto' nie zrumienilo się za bardzo bo będzie się kruszyć przy zwijaniu a szpinak zgorzknieje. Na zimne 'ciasto' dowolna forma serka, koperek i łosoś oczywiście najlepszy to niehodowlany. Ściśle zwijamy jak roladę, zawijamy w folię spożywczą i do lodówki chociaż na godzinkę.
10 mar 17 przez użytkownika: ołowiana wrona
|
10 mar 17 przez użytkownika: k.olga.m
|
10 mar 17 przez użytkownika: sudoku1973
|
Uwielbiam tą roladę. Polecam :)
14 mar 17 przez użytkownika: agaswidnica
|
Wygląda smakowicie , trzeba będzie wyprubować :)
14 mar 17 przez użytkownika: arturkunz
|
15 mar 17 przez użytkownika: dorisnati
|
|
|
|
|
Skomentuj
Musisz się zalogować, aby móc komentować. Kliknij tutaj, aby się zalogować.
|
|
|
Historia Wagi ołowiana wrona
|