Dziennik omadzia5, 15 maj 18


32 zwolenników    Wsparcie   

Komentarze 
Domowy schab z szynkowara w majeranku.  
15 maj 18 przez użytkownika: omadzia5
😍 
15 maj 18 przez użytkownika: vibo69
a ten schab wcześniej w czymś jeszcze marynujesz , czy tylko obtaczasz w majeranku i do szynkowara? jak długo się go tak gotuje ?  
15 maj 18 przez użytkownika: bea.tris
Pekluje go 7 dni bez nastrzyku. W 6 dniu nacieram dodatkowo majerankiem. Potem do szynkowara. Temp. parzenia od 73-77 st.czas parzenia różny, docelowo schab musi osiągnąć 68st.w środku. Potem szybko studze w zimnej wodzie ok 10 min. Popuszczam docisk, żeby mięso wchłonęlo swój sos i na noc do lodówki  
15 maj 18 przez użytkownika: omadzia5
pieknie wyglada a pewnie smakuje jeszcze lepiej.... 
16 maj 18 przez użytkownika: Sokolica83
Dziękuję. Powiem tylko, że wędliny sklepowe mogą się schować ;) 
16 maj 18 przez użytkownika: omadzia5
dzięki 😀 
16 maj 18 przez użytkownika: bea.tris
Nie ma za co ;)  
18 maj 18 przez użytkownika: omadzia5
kupiłem szynkowar 
18 maj 18 przez użytkownika: mryoda
mryoda masz 2 termometry?  
18 maj 18 przez użytkownika: omadzia5
Na razie jeden, ale jestem stary yerbosirb i białą wodę to na wzrok biorę.  
18 maj 18 przez użytkownika: mryoda

     
 

Skomentuj


Musisz się zalogować, aby móc komentować. Kliknij tutaj, aby się zalogować.
 


Historia Wagi omadzia5


Pobierz aplikację
    
© 2024 FatSecret. Wszelkie prawa zastrzeżone.