Dziennik Fronciara, 09 paź 18

Będzie na jutro wywar z kości... 😍

Zobacz Kalendarz Diety, 09 października 2018:
1385 kcal Tłusz: 112,08g | Białk: 61,58g | Węglo: 37,36g.   Obiad: Surówka z Białej Kapusty, Sos Sojowy, Olej Roślinny, Mroźna Kraina Mieszanka Chińska, Mięso z Kaczki. Przekąski/Inne: Vital Fresh Kiełki Brokułu, Azienda Olearia Chianti Oliwa z Oliwek, Łowicz Passata, Biedronka Pieczarki, Kraina Wędlin Boczek Parzony, Sierpc Ser Królewski, Szynka, Mlekovita Masło Ekstra Osełka, Czerwona Papryka. więcej...

13 zwolenników    Wsparcie   

Komentarze 
U mnie też się gotuje, nastawiłam przed wyjściem na spacer 😋 
09 paź 18 przez użytkownika: Magda!!
😍 
09 paź 18 przez użytkownika: vibo69
U mnie jeszcze 3 słoiki zapasu :D 
09 paź 18 przez użytkownika: mal_07
To wołowy? Z czego najlepiej robić? Bo ja zawsze drobiowy :)  
09 paź 18 przez użytkownika: magdalllenaaa
To nie rosół - to wywar z kości (ja dostałam cielęce u rzeźnika), tzw. zupa kolagenowa (możesz znaleźć w internecie pod hasłem „bone broth” albo właśnie „wywar z kości”). 🙂 
09 paź 18 przez użytkownika: Fronciara
Słuchajcie, a można zostawić wywar na gazie przez całą noc? Czy lepiej wyłączyć i dokończyć gotowanie jutro? Bo widzę, że 12 godzin to nic na te wielkie kości, które dostałam i muszę gotować 24 godziny... 
09 paź 18 przez użytkownika: Fronciara
najlepszy pod wzgledem wartosci bedzie z goloneczki z koscia. ja gotuje czesto nieprzerwanie i 3 dni. okno tylko lepiej pozamykac zeby plomienia nie zdmuchnelo i sie problem nie zrobil ;) 
09 paź 18 przez użytkownika: vibo69
O, uspokoiłeś mnie. :) A gotujesz pod szczelnie zamkniętą pokrywką czy uchyloną? 
09 paź 18 przez użytkownika: Fronciara
calkowicie przykryte. po chlere latac i wode dolewac 😄 
09 paź 18 przez użytkownika: vibo69
Prawda 👍🏻 (ja już dolewałam ze trzy razy 🙈) 
09 paź 18 przez użytkownika: Fronciara
A do jakiego momentu gotujecie? Kości mają się stać miękkie i rozpadać? Bo moje się jeszcze nie rozpadają i zmiękły tylko trochę.  
10 paź 18 przez użytkownika: Fronciara

     
 

Skomentuj


Musisz się zalogować, aby móc komentować. Kliknij tutaj, aby się zalogować.
 


Historia Wagi Fronciara


Pobierz aplikację
    
© 2024 FatSecret. Wszelkie prawa zastrzeżone.