100g tluszczu to dla ciebie jeszcze za duza dawka. w keto nie chodzi o walenie tluszczu w opor. to moga robic osoby ktore juz maja dobrze uklad pokarmowy do tego przystosowany. ja takie dawki znosze dobrze. ale tez ten tluszcz ukrywam odpowiednio dobrze. no i kwestia jeszcze jaki to byl posilek. jaki tluszcz.. etc
20 lut 19 przez użytkownika: vibo69
|
jeżeli to początki to fakt trochę dużo. napisz co zjadłaś ☺
20 lut 19 przez użytkownika: CLLPL
|
Masz w dzienniku posiłki do 1go marca?? Wg dzisiejszego menu 57g tłuszczu masz wpisane.
20 lut 19 przez użytkownika: CLLPL
|
u mnie 95, ale za to wegli 75 z samych warzyw i 80 bialka... dobrze, ze nie jestem na keto, bo nie ogarnelabym tego w ogole!
20 lut 19 przez użytkownika: sanderes1
|
Wilku gotuje dla rodziny wiec posiłki nje moje a chcą wiedzieć ile jedzą. Tłuszcz zwiekszalam stopniowo. Były to warzywa na maśle z mięsem indyka
20 lut 19 przez użytkownika: Black_catt
|
warzywa z tluszczem to slaby pomysl ogolnie. jak chcesz przemycic tluszcz to zrob sobie puree z ziemniaka i dodaj do niego masla. zupelnie inaczej to organizm znosi
20 lut 19 przez użytkownika: vibo69
|
Black_catt zjadłaś 100g tłuszczu z masła z warzywami i indykiem ? 😀
chociaż tłuszcz mleczny jest ok, to na początku diety może przeczyszczać.
za błąd uważam dodawanie dużej ilości tłuszczu do chudego mięsa. lepiej zjeść tłuste mięso. lepiej to się przyjmuje. 😀
tak czy owak to 100g tłuszczu na raz trzeba przywyknąć, powoli 😀
próbowałem czy potrafię tyle zjeść na raz. wyszło na to że potrafię. 100g majonezu, masła, oleju kokosowego nie ma problemu 😀
masło w zupie, olej kokosowy z kakao, majonez ... sam łyżką jak nutellę 😀
20 lut 19 przez użytkownika: CLLPL
|
no i jeszcze np mizerie zaserwuj sobie w smietanie 36 lekko rozwodnionej. to wcale nie musi ociekac tluszczem zeby mialo w sobie duzo tluszczu 😜
21 lut 19 przez użytkownika: vibo69
|
Vibo a ziemniaki i ogorki to nie warzywa? Ja dzis zjadlam na sniadanie ponad 50 g t 😱 ja z kolei za bardzo sie przyzwyczailam.
21 lut 19 przez użytkownika: bimbabimba1
|
wszystko warzywa. tylko mowiac warzywa mialem na mysli niskoweglowe wysokoblonnikowe. z nimi zawsze jest problem
21 lut 19 przez użytkownika: vibo69
|
Majonez kupny to rafinowany rzepak, nic zdrowego. Lepiej zrobić samemu
21 lut 19 przez użytkownika: mal_07
|
Mal a na jakim oleju robisz domowy?
21 lut 19 przez użytkownika: bimbabimba1
|
Bimba kiedyś robiłam na oliwie z oliwek lub mct a teraz nie jem majonezu :)
21 lut 19 przez użytkownika: mal_07
|
Ja robiłam na słonecznikowym, ale teraz tak mało majonezu jem, że kupuję winiary dekoracyjny i na dość długo mam.
22 lut 19 przez użytkownika: bea.tris
|
Słonecznikowy akurat to bardzo zły wybór
😋
22 lut 19 przez użytkownika: CLLPL
|