W ramach FBW zapraszam głośne rżnięcie i nadludzkie rąbanie z treneiro Gatingiem 😈
|
3539 kcal
|
Tłusz: 172,85g | Białk: 210,68g | Węglo: 237,78g.
Śniadanie: Kamis Musztarda Sarepska, Ser Brie, Just Fit Chleb Żytni z Ziarnami, Dino Kiełbasa Polska Surowa, Kawa, Biedronka Mleko Prawdziwe 3,2%, Cebule, Biedronka Mleko Prawdziwe 3,2%, Kawa, Twardy Ser Parmezan, Jajko, Lubię Smalec ze Skwarkami, Różowy Sok Grejpfrutowy. Lunch: Pilos Jogurt Active Truskawkowy, OstroVit WPC80.EU. Obiad: Ziemniaki (Miąższ, z Solą, Gotowane), Schab Wieprzowy (w Całości, tylko Chude Mięso), Żywiec Sesyjne IPA. Przekąski/Inne: Biedronka Orzeszki Ziemne Prażone Niesolone Arkado, Auchan Babka Drożdżowa, Pilos Kefir 1,5%, Wawel Czekolada Nadziewana Brownie. więcej...
|
|
3715 kcal
|
Ćwiczenie:
Prace Domowe - 1 godzina, Czytanie - 2 godziny, Praca w Ogrodzie (Ogrodnictwo) - 3 godziny, Odpoczywanie - 10 godziny, Spanie - 8 godziny. więcej...
|
|
Komentarze
25 kwi 20 przez użytkownika: mal_07
|
25 kwi 20 przez użytkownika: gumcyk89
|
25 kwi 20 przez użytkownika: Kolba22
|
hm🤔 to teraz tylko błonnik😂😂😂😘
25 kwi 20 przez użytkownika: plastyka
|
Wędzenie się szykuje? 😁😉 (nie, nie znam się, nie wiem czy takie się nadaje 😏😜)
25 kwi 20 przez użytkownika: revaliaa
|
Revaliaa nigdy wcześniej nie miałem akacji ale sprawdzę jak będę wędził. Ponoć daje cytrynowy kolor i dobra jest do drobiu i wieprzowiny. Drewno generalnie na opał
25 kwi 20 przez użytkownika: gating
|
25 kwi 20 przez użytkownika: Jagnieszka
|
Akacją też jeszcze nie wędziłam, ale brzmi ciekawie! U mnie to raczej klasyki: jabłoń, olcha, jesion, buk i dzika czereśnia 😊 i tylko wieprz.. Wędzisz drób?
26 kwi 20 przez użytkownika: revaliaa
|
Do wędzenia się nada ale za dwa lata😉
26 kwi 20 przez użytkownika: mareksz75
|
Revaliaa ja też głównie olcha o owocowe. Cycki z kaczki i kurczaka mi się zdążyły ale to sporadycznie, trochę pstragow. Głównie wyroby ze świniny😉. Marku i tu Cię zaskoczę bo większość tej akacji jest cudnie wysuszona 😁.
26 kwi 20 przez użytkownika: gating
|
26 kwi 20 przez użytkownika: mareksz75
|
26 kwi 20 przez użytkownika: djtarpan
|
26 kwi 20 przez użytkownika: gating
|
Cycki z kaczki wędzone ostatnio jadłam, nie ja robiłam (znajomy wędził zimnym dymem - ja tak nie umiem...), jakoś specjalnie mnie nie zachwyciły.. Boję się że drób wyjdzie za suchy.. Świnia jest bardziej przewidywalna 😁😉
26 kwi 20 przez użytkownika: revaliaa
|
Pełna profeska widzę 👍
Mocna pilarka.
A jaki łańcuch używasz?
0.325 cala, czy 3/8 cala?
26 kwi 20 przez użytkownika: djtarpan
|
DJ 3/8. Ja cycki z kaczki tez na zimnym robiłem. Historia była taka ze robiłem cycki wg przepisu Okrasy z tego programu co jeździł po Polsce syrenką. Takie niby dojrzewające jak poledwica surowa. Nie dało się tego jeść😁 wiec wpadłem na pomysł żeby to uratować wedząc w zimnym żeby nie wyschło zbytnio i wyszły delicje 😋 tak przypadkiem 😎
26 kwi 20 przez użytkownika: gating
|
Z taką pilarką akacja nie miała żadnych szans, ale z rąbaniem będzie gorzej 😁
Akacja jest twarda prawie jak dąb 💪
26 kwi 20 przez użytkownika: djtarpan
|
Jeszcze nie miałem akacji. Dąb się dobrze mi łupało, jest siła to wszystko pęka 😎... a jak się trafi kozak większy ode mnie to go klinem i pyrlikiem 😂. Wg tabel gęstości akacja jest twardsza od dębu, nawet od drewna teakowego
26 kwi 20 przez użytkownika: gating
|
Zaskoczyłeś mnie Gating i poszperałem.
Rzeczywiście akacja ma niesamowitą gęstość, co ma wpływ na twardość, lecz nie jest to regułą.
Okazuje się że według skali Brinella akacja ma identyczną twardość jak dąb.
Za to zaskoczył mnie orzech.
Wiedziałem że jest kurewsko twardy, ale nie wiedziałem że ma gęstość prawie identyczną jak sosna od której jest dwukrotnie twardszy.
29 kwi 20 przez użytkownika: djtarpan
|
|
|
|
|
Skomentuj
Musisz się zalogować, aby móc komentować. Kliknij tutaj, aby się zalogować.
|
|
|
|