Dziennik fit_andzia, 09 maj 20

Hejka!
Na weekend do grilla mini serniczki oreo ❤️
Miłego weekendu FS! ❤️😊

1792 kcal Tłusz: 51,08g | Białk: 121,32g | Węglo: 208,32g.   Śniadanie: Bakoma Jogurt Naturalny Gęsty 2,8%, OSM Śrem Twaróg Chudy, Decomorreno Kakao, Banan, Sante Ksylitol, Alesto Nerkowce. Lunch: SFD Dziki Orzech Smooth , Alesto Nerkowce, Sonko Wafle Ryżowe Naturalne, Pomidory, Sierpc Ser Królewski, Pikok Filet z Piersi Kurczaka w Plastrach Pure, Ogórek (Obrany), Piekarnia Familijna Chleb Żytni 100%. Obiad: Słonecznik, Piekarnia Familijna Chleb Żytni 100%, Sałatka Grecka, Mięso z Piersi Kurczak, Ser Gouda. Przekąski/Inne: Czerwone Wiśnie, Lajkonik Paluszki, Algida Bigmilk ze Świeżym Mlekiem. więcej...

62 zwolenników    Wsparcie   

Komentarze 
No błagam, jedno musi być dla mnie 🤤🥰 
09 maj 20 przez użytkownika: Krystek93
Krystek93 Spoczko, jeden zostawiony dla Ciebie 🤗🤗🤗💪🏻 
09 maj 20 przez użytkownika: fit_andzia
@fit_andzia tych słodkości w końcu tyle się nazbiera, że ja wyjdę od Ciebie taki grubiutki 🦧🐷🤣 
09 maj 20 przez użytkownika: Krystek93
Krystek93 Hahah, na pewno 😂 
10 maj 20 przez użytkownika: fit_andzia
Można przepis?  
11 maj 20 przez użytkownika: justyna1803
można przepis? 
11 maj 20 przez użytkownika: pulpecik.
Można przepis? 
12 maj 20 przez użytkownika: Kitka02
Przepis 😊 Ciasteczka oreo - 3 opakowania x 4 ciastka powinny wystarczyć 500 g sera twarogowego półtłustego - biorę klinek z biedronki (2 opakowania po 250 g) 250 g mascarpone - 1 opakowanie 1 jajko 16 g cukru wanilinowego - 1 opakowanie 40 g budyniu śmietankowego (ja biorę z cukrem) - 1 opakowanie 1/2 szklanki ksylitolu - mi zabrakło i dałam 62 g ksylitolu i 54 g cukru - tak po połowie i słodkość wyszła idealna - ja nie stosowałabym erytrolu, ma bardzo specyficzny posmak, ale jeśli komuś to nie przeszkadza to może Polewa + owoce 100 g gorzkiej czekolady - użyłam Wawel 70% Maliny i borówki (mogą być mrożone - i wtedy proponuje je najpierw rozmrozić i dopiero wtedy włożyć na serniczki, aby nie było dużo wody) Jak zrobić? 1. Szykujemy około 18 małych papilotek (czasem wychodzi mi 18, a czasem 22 - w zależności od ilości nakładanego kremu i wielkości papilotek czy formy do babeczek). 2. Ser twarogowy, mascarpone, cukier (czy słodzik), budyń, cukier wanilinowy dokładnie zblendować blenderem do gładkiej masy. 3. Do masy dodać jajko i od nowa zblendować. 4. Piekarnik nastawić na 180^C na 15 - 20 minut - (ja trzymam 20 minut w piekarniku z termoobiegiem lub grzanie góra i dół, ale to zależy od piekarnika - do ścięcia masy). 5. Ciastka oreo przepołowić na pół i oskrobać ciemne ciasteczka od kremu (krem wyrzucamy). 6. W papilotki do babeczek na spód układamy ciemne ciasteczko. Na ciasteczko wylewamy masę serową (2/3 wysokości). 7. Wkładamy do nagrzanego piekarnika. 1. Wykładamy i studzimy. 8. W między czasie w kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę. 9. Na ostudzone babeczki (mogą być lekko ciepłe) wylewamy masę i układamy owoce. 10. Najlepiej smakują po kilku godzinach w lodówce. 11. Gotowe! Smacznego!  
12 maj 20 przez użytkownika: fit_andzia

     
 

Skomentuj


Musisz się zalogować, aby móc komentować. Kliknij tutaj, aby się zalogować.
 


Historia Wagi fit_andzia


Pobierz aplikację
    
© 2024 FatSecret. Wszelkie prawa zastrzeżone.