Dziennik misiolot, 19 lis 20

Racuchowiec i południowa kawa.

Zobacz Kalendarz Diety, 19 listopada 2020:
2794 kcal Tłusz: 89,81g | Białk: 129,76g | Węglo: 365,12g.   Śniadanie: Syrop, Jajko, Biedronka Masło Ekstra, Jabłko, Biszkopt, Ziemniaki (Miąższ, z Solą, Gotowane), Provitus Kapusta Zasmażana z Suszonymi Pomidorami. Lunch: Zupa Grzybowa, Czerwona Papryka, Kaufland Chleb Tostowy Pszenny Pełnoziarnisty, Indykpol Polędwica z Warzywami. Obiad: Biedronka Masło Ekstra, Kaufland Chleb Tostowy Pszenny Pełnoziarnisty, Pomidor Malinowy, Figand Twaróg Krajanka Chudy, Sol&Mar Wędzony Dorsz. Przekąski/Inne: Biedronka Masło Ekstra, Jajko, Jabłko, Biszkopt, Kawa z Mlekiem. więcej...

58 zwolenników    Wsparcie   

Komentarze 
Wygląda pysznie 😋 
19 lis 20 przez użytkownika: karrix
Misiolot, ale kusisz 😋 
19 lis 20 przez użytkownika: Blue81*
Sam piekłeś? 😋 
19 lis 20 przez użytkownika: Jagnieszka
Sam 😊 
19 lis 20 przez użytkownika: misiolot
co to racuchowiec? 😮 
19 lis 20 przez użytkownika: dupa.w.kwiatach
Misiolot, wyszło Ci 👏👌 
19 lis 20 przez użytkownika: tatalka99
Ooo wow 
19 lis 20 przez użytkownika: delianeek
Taki mój wymysł z ciasta racuchowego jabłek takich co się nie rozsmażają skropionych cytryną pokrojonych w cieniutkie plasterki ,przekładanych warstwami z ciastem. Muszę dopracować choć wyszło niezłe 
19 lis 20 przez użytkownika: misiolot
mmmm wygląda obłędnie 🤩i ten granacik. cud miód 😁 
19 lis 20 przez użytkownika: marciaaa1986
Oooooo Panie. To zaorałeś 🤤 racuchy lvl master dla prawdziwych prosiaczków (w domyśle dla mnie w sam raz) 😎 
19 lis 20 przez użytkownika: dupa.w.kwiatach
Obłędne 😍 
19 lis 20 przez użytkownika: Klondik74
Oh 😋 
19 lis 20 przez użytkownika: Bagietka81
Zjadłabym takie 🤩 nie wpadłabym na to 😁 
19 lis 20 przez użytkownika: Wiolcia90
Umarłam 🤤 
19 lis 20 przez użytkownika: Bolek1313
O matulu.. mistrzu mój 🤤 
19 lis 20 przez użytkownika: Magdalena40
Ooo wow 🤗 Jak się robi takie pyszności 
19 lis 20 przez użytkownika: RóżaMaKolce
a mozna przepis na takie cudo 😋😋😋 
19 lis 20 przez użytkownika: nieszka2
To z lenistwa😶miały być racuchy 🙄 ciasto robię zawsze "na oko" jabłka obrałem i zamiast kroić w kostkę posiekałem na szatkownicy do mizerii były zwykłe słodkie chyba Gala to dodałem soku z cytryny i zamiast połączyć z ciastem złapałem tortownicę wysmarowałem masłem wlewałem ciasto układałem warstwę jabłek na wierzch dałem resztę ciasta i polałem masłem piekłem w temp 160'C do zrumienienia🙄 wyszło coś lekko gumowate i wilgotne na tyle smaczne że już go nie ma🙊🙈 ciasto musi być gęstsze i przekładanie staranniejsze niż zrobiłem 🙄 CIASTO: biorę np. 3 jajka ubijam mikserem z cukrem i szczyptą soli potem dodaję mąki tak aż bedzie tak gęste że mikser ledwo daje radę i wtedy dodaję mleko tyle aby uzyskać pożądaną gęstość jeśli ma być drożdżowe to mleko jest z podrośniętymi drożdżami odstawiam na ok. 1/2 godziny i wyrabiam ponownie jeśli racuchy mają być proszkowe to dodaję proszku i robię korektę gęstości ciasta dokładając trochę mąki lub mleka .😁  
20 lis 20 przez użytkownika: misiolot

     
 

Skomentuj


Musisz się zalogować, aby móc komentować. Kliknij tutaj, aby się zalogować.
 


Historia Wagi misiolot


Pobierz aplikację
    
© 2024 FatSecret. Wszelkie prawa zastrzeżone.