Effects of aspartame-, monk fruit-, stevia- and sucrose-sweetened beverages on postprandial glucose, insulin and energy intake. klik
|
674 kcal
|
Tłusz: 46,90g | Białk: 16,30g | Węglo: 45,44g.
Śniadanie: po Prostu Przysmak Mięsny, Cebule, Szczypiorek, Makaron Ryżowy Produkt Suchy. więcej...
|
|
1877 kcal
|
Ćwiczenie:
Odpoczywanie - 14 godziny i 15 minut, Spanie - 8 godziny, Chodzenie (Umiarkowane) - 5/kph - 1 godzina, Ćwiczenia Siłowe (Umiarkowane) - 45 minut. więcej...
|
|
Komentarze
dzieki Vibo, musze zrobic kolejne podejscie do stewi, moze sie przekonam do smaku :)
19 lut 18 przez użytkownika: extrashot1
|
Ok. Czy ja dobrze zrozumiałam: badanie dowiodło, że 1) sacharoza podnosi poziom glukozy i insuliny wysoko i szybko, a słodziki - wysoko, ale z opóźnieniem;
2) nie jest żadną oszczędnością kalorii zastosowanie bezkalorycznych słodzików, bo po nich ludzie byli bardziej głodni i zjedli więcej kalorii w lunchu niż ci, którzy pili napoje słodzone sacharozą. (ale nie dużo więcej, tylko różnicę między ich bezkalorycznym napojem a napojem z kaloriami z sacharozy)
19 lut 18 przez użytkownika: Fronciara
|
Nie oglądałem tego co Vibo wrzucił, ale z tego co czytałem to tak.
20 lut 18 przez użytkownika: CLLPL
|
Bardzo lubie i czesto czytam pubmeda ale co przykuwa moja uwage to ze 90% badan niezaleznie jakich jest przeprowadzana na "male subjects" chyba ze sa stricte powiazane z hormonami u kobiet 👩⚕️
20 lut 18 przez użytkownika: h0c2u
|
Bo kobiety mają bardziej skomplikowaną gospodarkę hormonalną i jeszcze dni cyklu mają znaczenie - daj Pan spokój, na mężczyznach 3x łatwiej o rzetelny wynik 😂
20 lut 18 przez użytkownika: mal_07
|
|
|
|
|
Skomentuj
Musisz się zalogować, aby móc komentować. Kliknij tutaj, aby się zalogować.
|
|
|
|