|
1950 kcal
|
Tłusz: 138,02g | Białk: 127,79g | Węglo: 44,40g.
Śniadanie: Cebule, Olej Kokosowy, Jajko, Czerwona Papryka, Kraina Wędlin Boczek Parzony, Szynka, Melissa Pomidory w Kawałkach z Bazylią. Obiad: Tesco Śmietana 18%, Lisner Filety Śledziowe w Oleju A'la Matjas. Przekąski/Inne: Tesco Majonez Wyśmienity, Szynka, Serenada Ser Babuni. więcej...
|
|
Komentarze
Pierwsze podejście do szakszuki. Z szynką i boczkiem. W smaku genialne.
09 wrz 17 przez użytkownika: ASMP07
|
co to jest ? 😸Jaki skład ?
09 wrz 17 przez użytkownika: CLLPL
|
Ja robiłem tak: na patelnię na tłuszcz (olej koko) leci cebula, po chwili boczek, szynka i papryka (wszystko pokrojone). Jak się już podsmaży, wrzuciłem opakowanie pomidorów krojonych. Doparawiam (sól, pieprz, czubryca, papryka wędzona, co kto lubi), mieszam i zostawiam na sporym ogniu na parę minut bez mieszania (to ważne, jak się miesza, pomidory się rozlatują i mamy przecier, a ma się tylko sos zredukować). Jak już jest gęstszy, zmniejszam ogień i na środek wbijam jajka (można zrobić dołki, żeby się nie rozlały). Doprawiam je solą i pieprzem i patelnię przykrywam pokrywką. Czekam parę minut, aż białko się zetnie. Żółtko powinno zostać płynne. Tylko trudno zdjąć z patelni, ale jakoś się udało.
09 wrz 17 przez użytkownika: ASMP07
|
Dodatki mogą być różne, ja już myślę o serze pleśniowym, można awokado, fasolę, mięcho jakieś, ser żółty itd.
09 wrz 17 przez użytkownika: ASMP07
|
już mi się podoba, wszystko co z pomidorami mi smakuje :)
09 wrz 17 przez użytkownika: CLLPL
|
|
|
|
|
Skomentuj
Musisz się zalogować, aby móc komentować. Kliknij tutaj, aby się zalogować.
|
|
|
|