Kiełki rzodkiewki rządzą - 319 kal
|
1496 kcal
|
Tłusz: 61,87g | Białk: 83,01g | Węglo: 168,36g.
Śniadanie: Świeżo Wyciśnięty Sok Pomarańczowy, Kawa Espresso, Chleb Wieloziarnisty, Jajko, Kiełki Rzodkiewki, Mlekovita Masło Klarowane. Lunch: Purasana Spirulina Sproszkowana, Łaciate Mleko 0,0%, Granat, Gruszki Azjatyckie, Banan, Marakuja, Pomarańcze, Śliwki, Jabłko, Mango. Obiad: Monini Oliwa z Oliwek, Bakoma Jogurt Naturalny Gęsty 2,8%, Mieszane Orzechy, Mintaj, Mieszane Warzywa (Mrożone), Czosnek, Ser Parmezan (Tarty), Monini Oliwa z Oliwek, Szalotki, Cukinia, Czerwona Papryka, Dawtona Pomidory Krojone bez Skórki. Przekąski/Inne: Coca-Cola Coca-Cola Zero, Mieszane Orzechy, Kiełki Rzodkiewki, Zarębski Ser Biały Mielony, Naleśniki z Pełnoziarnistej Mąki, Bio Planet Syrop z Agawy, Kawa Espresso, Herbata (Parzona), Astra Yerba Mate. więcej...
|
|
4632 kcal
|
Ćwiczenie:
Jazda na Rowerze (Spokojna) - <16/kph - 20 minut, Spacer - 1 godzina i 50 minut, Odpoczywanie - 13 godziny i 50 minut, Spanie - 8 godziny. więcej...
|
|
Komentarze
Chleb barwiony słodem, zmień na inny ;)
07 lis 17 przez użytkownika: mal_07
|
07 lis 17 przez użytkownika: gaweł_po_40
|
Domowy wypiek? Bo jeśli tak to może kolor na zdjęciu przekłamany, chleb żytni jest szary, nie brązowy. Wszelkie brązy w chlebie świadczą o dodaniu karmelu lub słodu jęczmiennego celem zmiany koloru, bo tak się ludziom wydaje, że ciemny chleb to zdrowy.
07 lis 17 przez użytkownika: mal_07
|
Żeby nie było - ze dwa lata sama piekłam chleb razowy żytni na zakwasie. Zawsze szary. Tak samo kupuję czasami z bardzo dobrej piekarni chleb żytni - też jest szary, nigdy brązowy.
07 lis 17 przez użytkownika: mal_07
|
Chleb kupny i jest szary. Problem tkwi w moim boskim telefonie służbowym.
07 lis 17 przez użytkownika: gaweł_po_40
|
07 lis 17 przez użytkownika: mal_07
|
Mógłbym coś doradzić odnośnie barwy, gdybym piekł żytnie chleby. Mogę natomiast doradzić odnośnie wypieków pszenicznych typu orkisz, samopsza i płaskurka. Tylko te zboża nie podnoszą glikemii i nie walą w jelito glutenem. Chociaż co do orkiszu, mam mieszane uczucia. I tak, najlepiej piec samemu na na własnym zakwasie.
07 lis 17 przez użytkownika: Srelus
|
|
|
|
|
Skomentuj
Musisz się zalogować, aby móc komentować. Kliknij tutaj, aby się zalogować.
|
|
|
Historia Wagi gaweł_po_40
|