Dziennik Sokolica83, 15 gru 18

powiedzcie mi kochani jak wpisujecie potrawy których nie ma w spisie ??? bo widzę tu często u Was jakieś fajowe pyszności ....sama czasami coś wymyślam ale siedzę później z kartkami i każde składniki spisuje przeliczam itp trochę to żmudne .. a jakie Wy macie sposoby na wynalazki kulinarne żeby wpisać ???
64,4 kg Do tej pory straciłeś: 0 kg.    Wciąż do stracenia: 0 kg.    Zastosowanie diety: Dość Dobrze.

Zobacz Kalendarz Diety, 15 grudnia 2018:
2235 kcal Tłusz: 107,24g | Białk: 112,23g | Węglo: 204,28g.   Śniadanie: Mlekovita Ser Favita Półtłusty, Sokołów Szynka Konserwowa, Bułka Orkiszowa, Jajko, Masło. Lunch: Dawtona Sok Pomidorowy Pikantny, Masło, Mlekovita Ser Favita Półtłusty, Bułka Orkiszowa, Duda Schab Benedykta. Obiad: Grześkowiak Coleslaw, Sos Koperkowy, Domowe Ozor Wieprzowy, Halina Kasza Gryczana z Warzywami. Przekąski/Inne: Kruche Ciasteczka, Candi Żelki Cytruski, Mieszko Michaszki, Bułka Orkiszowa, Mlekpol Jogurt Naturalny Augustowski 2,5%, Majonez, Jajko, Rzodkiewka, Mlekovita Ser Favita Półtłusty, Gotowane Buraki (z Surowych). więcej...
2761 kcal Ćwiczenie: Google Fit - 24 godziny. więcej...
stała waga

10 zwolenników    Wsparcie   

1 do 20 z 29
Komentarze 
Z prawej strony w dzienniku jest zakładka "Książka Kucharska" i opcja dodaj posiłek 🙂 korzystalem z tego, wpisuje się wszystkie skladniki i ile porcji z tego ma być i potem wpisuje się w dzienniku tylko ile porcji sie zjadlo 🙂 
15 gru 18 przez użytkownika: fatslawio
Dokładnie tak, można też zważyć po przyrządzeniu i podawać ile kcal jest w 100g. Czasami porcje nie wychodzą równe 😊 
15 gru 18 przez użytkownika: Zyzelda
po przygotowaniu waga sie zmienia. lepiej dodac produkty i podzielic na porcje.  
15 gru 18 przez użytkownika: vibo69
Spisuję wszystkie produkty i potem ważę gotowy posiłek w całości, żeby wiedzieć ile wyszło. Przeliczam potem ile jest czego w 100g i albo dodaję do książki albo % z całości potrawy obliczam ile czego jest na talerzu.  
15 gru 18 przez użytkownika: mal_07
Zasada jest taka, że wszystkie produkty waży się przed przygotowaniem. W "książce kucharskie" dzielisz na porcje i gotowe  
15 gru 18 przez użytkownika: nowakdaniel81
Ja wiem jak się waży itp ale np chcę wpisać ozorki w sosie musztardowym i takiego dania nie ma więc przygotowując to danie w domu muszę spisywać każdy produkt na kartce ile ma kcal ile T ile Ww ile B ile waży i później sumować dzielić i wyliczać .... Wpisać jako nowy produkt i go mam ale zajmuje to sporo czasu a myślałam że może jest prostszy sposób ??? Chyba teraz jaśniej wyjadnilam o co mi chodzi hehe  
16 gru 18 przez użytkownika: Sokolica83
dodaj jako potrawe bo to nie produkt ;) ale potem juz masz z dyni przeciez :) 
16 gru 18 przez użytkownika: vibo69
Ale ja chcę pominąć to żmudne liczenie .... Ale chyba się nie da... A idzie okres świąteczny gdzie ja dość sporo szykuje i to są potrawy deko oszukane czyli mają mniej cukru niż tradycyjne czy majonezu co napewno wpływa na kaloryfer i makro hehe ale ok będę siedziała z tym liczydłem. ...  
16 gru 18 przez użytkownika: Sokolica83
za bardzo kolorujesz... mi wpisanie calej potrawy zajmuje 2 min 😉 
16 gru 18 przez użytkownika: vibo69
Korzystam z fitatu . Wpisuję składniki a on sam wylicza mi wartości porcji i 100g 
16 gru 18 przez użytkownika: sibeella
Sokolica ja wrzucam wszystkie składniki do FS i samo mi liczy sumę makro i kcal, potem tylko liczę ile ma 100g i taki produkt wrzucam do bazy FS. Vibo niektórzy mają potrawy składające się z kilkunastu składników, to się chwilę liczy. 
16 gru 18 przez użytkownika: mal_07
liczenie na 100g nie ma zadnego sensu bo waga po obrobce bedzie inna. wyjatkiem sa potrawy z ktorych nic nie odparuje. i nie ma tez sensu wstawianie dodatkowego produktu. wystarczy wpisac 100 porcji. 
16 gru 18 przez użytkownika: vibo69
...i produkty w gramach na 100%  
16 gru 18 przez użytkownika: vibo69
ja tak kiedys dodawalem smalec ktory nie mial makro ale mial skladniki w % podane :D 
16 gru 18 przez użytkownika: vibo69
Rozkładam na produkty, jeśli np jem mizerię to spisuje tyle ml śmietany, tyle gram ogórków i tyle gram cukru ile użyłam. Można to potem zapisać jako gotową potrawę i na drugi raz juz masz problem z głowy. Jeśli jest to gotowy produkt mający etykietę i wiem ze bede chciała go cześciej dodawać to go dodaje jako produkt i od tej pory łatwo mogę go wybrać. 
16 gru 18 przez użytkownika: koboshi
what!? cukier w mizerii!? 🤨 
16 gru 18 przez użytkownika: vibo69
Ja mam kilka przepisów zapisanych na tebelekalorii.pl i do FS dodaję już gotowe produkty z makro na 100g. Więc jak nałożę sobie 150g ryby po grecku to wpiszę tutaj tylko to. Na codzień też wiele rzeczy robię sama, wędliny czy przetwory to dodaję najbardziej zbliżony produkt z bazy, bo mi się nie chce codziennie nowych wpisywać.  
16 gru 18 przez użytkownika: kluska87
Vibo, zdziwił byś się, do czego ludzie dodają cukier.... 😂 
16 gru 18 przez użytkownika: kluska87
Słodka mizeria na Kujawach to nic nadzwyczajnego. Moja babcia taką robiła, jak ja jej nie lubiłam jeść... na tym smaku trzeba być chyba wychowanym.  
16 gru 18 przez użytkownika: Zyzelda
Vibo rób sobie na porcje jak ci wygodnie. Jak dla ciebie nie ma sensu liczenie jakie makro ma 100g produktu to tego nie rób, mi takie liczenie pasuje. 
16 gru 18 przez użytkownika: mal_07

     
 

Skomentuj


Musisz się zalogować, aby móc komentować. Kliknij tutaj, aby się zalogować.
 


Historia Wagi Sokolica83


Pobierz aplikację
    
© 2024 FatSecret. Wszelkie prawa zastrzeżone.