Dziennik jacek_71, 17 lut 21

Kontrolowany powrót do preferowanej wagi ... tą granicę będę starał się utrzymywać przez sezon .
a kulinarnie ..Chinkali - pierożki tradycyjne gruzińskie z mięsem wołowo wieprzowem , kolendrą , pieprzem i bulionem wylewającym się po ugryzieniu pierwszego kęsa ... tradycyjnie jedzone rękoma
76 kg Do tej pory straciłeś: 3,5 kg.    Wciąż do stracenia: 0 kg.    Zastosowanie diety: Dość Dobrze.
Zyskuje 1,6 kg na tydzień

65 zwolenników    Wsparcie   

Komentarze 
te pierożki są pycha 👍😋😁 u mnie w knajpie u Gruzinów są nadziane baraniną ( surową nie gotowaną) i podlane rosołem 😊 
17 lut 21 przez użytkownika: misiolot
😋😋 
17 lut 21 przez użytkownika: iyxuoq
@misiolot. .. farsz może być baranina lub wołowina i wieprzowina ... oczywiście nadzienie jest surowe ja jedynie bardzo lekko zeszkliłem cebulkę , podlane rosołem oznacza to że farsz rozrabiasz właśnie z rosołem ( mi został bulion z niedzieli ) do dość rzadkiej konsystencji ...później gotuje się je 15-20 min na bardzo wolnym dniu tak żeby tylko pyrkało . Po ugotowaniu te które zachowały pełną szczelność ( u mnie tak 80% ) jak zaczynasz jeść nadgryzasz kawałek i wypijasz rosół który się wylewa , później jesz resztę , rodowici Gruzini mówią że jeżeli ktoś robi inaczej to profanuje Chinkami :) ... 
17 lut 21 przez użytkownika: jacek_71
Dokładnie Jacku jest tak jak napisałeś ja tylko napisałem jakie podają u mnie. W płytkiej miseczce jest sześć tych pierożków i z centymetr esencjonalnego bulionu , technika spożycia jest dokładnie taka sama 
17 lut 21 przez użytkownika: misiolot
Po zjedzeniu pierożków mamy do wypicia ten rosołek i tylko mięczaki proszą o łyżkę 😁 dają jeszcze siekaną kolendrę można sobie to to posypać jak ktoś lubi 😁 
17 lut 21 przez użytkownika: misiolot

     
 

Skomentuj


Musisz się zalogować, aby móc komentować. Kliknij tutaj, aby się zalogować.
 


Historia Wagi jacek_71


Pobierz aplikację
    
© 2024 FatSecret. Wszelkie prawa zastrzeżone.