kto powiedzial ze redukcja musi byc nudna - 53g bialka :D
Zobacz Kalendarz Diety, 16 października 2023:
|
2857 kcal
|
Tłusz: 82,62g | Białk: 190,15g | Węglo: 346,04g.
Śniadanie: Chleb Orkiszowy, Go Vege Tofu Wędzone Fumado, Bezmięsny Mięsny Bezmięsny Boczek, Jajko, Orzeszki Ziemne, Suszona Żurawina. Lunch: Grzyby, Zupa Grzybowa, Pieczarka Brunatna, Pastani Makaron Durum, Dobra Kaloria Roślinne Mielone À La Wołowe. Obiad: Bezmięsny Mięsny Bezmięsne Salami Picante, Semolina, Basia Mąka Pszenna Typ 00, Fellino Mozzarella Light. Przekąski/Inne: Pomelo, Szarlotka z Kruchym Ciastem, Banan, Megabol Łowickie Soja Protein. więcej...
|
|
Komentarze
obłęd 🫣 jakiś przepis mógłby wpaść 😁smakówa
17 paź 23 przez użytkownika: artur.centrum
|
17 paź 23 przez użytkownika: czuj123
|
Przepis na standardowa neapoliatane (robilem ciasto w termomixie), 50/50 maka typ 00 i semolina, ale z sama typ 00 tez wyjdzie bo semoline trzeba z internetow zamawiac (typ 00 ma 11g bialka na 100g, semolina 12 wiec niewielka roznica, jednak smak z semolina jest nieziemski), caly trick jest zeby uzyc mozzarelli light (ja dalem cala kule 125g czyli ok 24g bialka), no i weganskie salami picante ktore jest praktycznie 50/50 bialko/wegle... Wrzucil bym go wiecej ale nawet po treningu organizm nie jest w stanie wchlonac takiej ilosci bialka, a bylem pewien ze nie dam rady zostawic na pozniej. No i zostawilem na koniec dnia bo calosc ma z 1k kalorii, i moglbym sie nie wyrobic jakbym nie stworzyl sporego deficytu. Ja pieke w 400 stopniach w piecu do pizzy ale mozna w zwyklym na maxa (duzo daje kamien do pizzy), najlepiej jak noc cala wyrasta ciasto. Zaraz wrzuce dokladne proporcje z termomixa.
17 paź 23 przez użytkownika: ar4wnn
|
To proporcje na 2x taka jak moja, takze poprostu o polowe uciac wszystko. Polecam aktywowac drozdze w wodzie z cukrem wpierw (woda odliczona od tych tu podanych), najlepiej jak pozniej wyrasta cala noc ale daje rade po 2h.
30 g oliwy z oliwek
220 g wody, w temp. pokojowej
1 łyżeczka cukru lub 1 łyżeczka ekstraktu słodowego w proszku
20 g świeżych drożdży, pokruszonych lub 2 łyżeczki suchych drożdży (7-8 g)
400 g mąki pszennej
1 łyżeczka soli
Sos to pomidory z puszki + oregano/bazylia/pieprz
17 paź 23 przez użytkownika: ar4wnn
|
|
|
|
|
Skomentuj
Musisz się zalogować, aby móc komentować. Kliknij tutaj, aby się zalogować.
|
|
|
|